Novosti|

U petak, 17. veljače 2017. godine, u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je izborna godišnja skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci i Gat), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Tiborjanci.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali izvješće o radu DVD-a Tiborjanci i financijsko izvješće za 2016. godinu, te planove rada i financija za 2017. godinu.

Nakon usvojenih izvješća za 2016. godinu i planova za 2017. DVD-a Tiborjanci, pristupilo se izboru kanidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela i to:

Izbor rukovodećeg kadra DVD-a Tiborjanci:

Predsjednik: Siniša Majdenić,
Zapovjednik: Ivica Talafuk,
Zamjenik predsjednika: Mirko Blažević,
Zamjenik zapovjednika: Marko Galić,
Tajnik: Jadranka Talafuk.

U prigodnim riječima zamjenika gradonačelnika Domagoja Varžić bile su riječi zahvale i čestitke na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provode u vatrogasnoj djelatnosti. Istaknuo je veliko zalaganje vatrogasaca kod velikih zajedničkih intervencija, gdje se požrtvovno radi i ispunjavaju svi zacrtani ciljevi, a što je dokaz u godini velikih poplava. Također je naglasio želju za osposobljavanje mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Ujedno je čestitao starom rukovodstvu na postignutim rezultatima, a novom rukovodstvu poželio puno uspjeha u ralizaciji zacrtanih planova.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević istaknuo je rad DVD-a Tibrojanci na održavanju operativne spremnosti, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva u mjestu, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZG Belišće.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je istaknut manjak mladih članova zbog odlaska za poslom. Međutim, u tom pogledu DVD Tiborjanci ispunjava sve zadane zadatke i osnovne potrebe koje od njih zahtjeva VZG Belišće. To znači da nema bojaznosti zbog nedostatka članova, jer stalnim osposobljavanjem mladih članova s osnovnim zvanjem vatrogasac popunjavaju se praznine koje nastaju zbog odlaska članova. Ujedno je uputio sugestiju svim prisutnim predstavnicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava da se prijave na Javne natječaje Osječko-baranjske županije, kako bih uz financijsku pomoć VZG Belišće i samih društava omogućili nabavku nedostatne vatrogasne opreme. Na kraju novom rukovodstvu DVD-a Tiborjanci poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju uvjerenja i priznanja zaslužnijim članovima. Zapovjednik VZG gosp. Dubravko Čovčić uručio je :

Diploma i uvjerenje za stecanje zvanja vatrogasni dočasnik.:

Luka Galić i Mirko Blažević

Diploma i uvjerenje za stecanje zvanja vatrogasni dočasnik I. klase:

Marko Galić i Siniša Mandić

Diploma za 50 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 50 godina”:

Franjo Pohižek

Diploma za dugogodišnji operativni rad u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica vatrogasni vetaran”:

Josip Stjepanović.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, predsjedavajući Siniša Mandić, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad skupštine.

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content