Novosti|

U subotu, 18. veljače 2017. godine, u prostorijama Društvenog doma Bocanjevci održana je izborna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci i Nard), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bocanjevci.

Skupštini DVD-a Bocanjevci nazočio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, načelnik Policijke postaje Belišće Zdravko Mandić, Povjerenik za prigradsko naselje Bocanjevci Bojan Vuksanić i predsjednici udruga u mjestu: KUD-a “Šokadija” Davor Vuksanić, NK-a “Hrvatski Sokol” Anto Barić te Muškog pjevačkog društva “Pajdaši” Željko Vuksanić.

Prisutni su poslušali izvješće o radu DVD-a Bocanjevci i financijskog izvješće u 2016. godini te planove rada i financija za 2018. godinu.

Nakon usvojenih izvješa i planova DVD-a Bocanjevci, pristupilo se izboru kanidata na funkcije i radna tijela DVD-a za mandatno razdoblje od 2017. do 2021. godine, gdje su jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela i to:

Izbor rukovodećeg kadra DVD-a Bocanjevci:

Predsjednik: Dražen Barić,
Zapovjednik: Josip Pavoković
Zamjenik predsjednika: Tihomir Kolarić,
Zamjenik zapovjednika: Armenio Vidošić,
Tajnik: Milan Strahinec.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i  osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je u cjelosti opisan veliki rad i postignuti rezultati članova i uprave u 2016. godini. Istaknuo je pozitivne rezultate koji su postignuti u protekloj godini, a posebno u pogledu društvenog rada u mjestu, natjecateljskim nastupima vatrogasnih ekipa, brzim i stručnim akcijama gašenja i tehničkim intervencijama. Ovakva organizacija i rad društva može biti primjer drugima, s obzirom da svake godine napreduju kako u kadrovskom, tako i u materijalnom pogledu, s obzirom da se uključuju u sve aktivnosti VZG Belišća i Osječko-baranjske županije. Ujedno je uputio sugestiju svim prisutnim predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava da se prijave na Javne natječaje Osječko-baranjske županije, kako bih uz financijsku pomoć VZG Belišće i samih društava omogućili nabavku nedostatne vatrogasne opreme. Na kraju, novom rukovodstvu DVD-a Bocanjevci poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za daljnje pozitivne rezultate.

U prigodnim riječima gradonačelnika Belišća Dinka Burića bile su riječi zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ovo Društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Bocanjevaca i Gorice Valpovačke. Posebno je pohvalio rad s djecom i mladeži te zaželio što manje intervencija, a što više druženja i vježbi. Posebno se osvrnuo na obnovu i izgradnju novih prostorija, koje su jedan od uvjeta za bolji rad i ostanak mladih u Društvu, te da je trošak obnove od 350.000,00 kn zgrade DVD-a u potpunosti snosio Grad Belišće, te će i dalje pomagati koliko može u radu i opremanju Društva. Napomenuo je nakon obnove domova na području grada, planira se obnova vozila po društvima. Također je istaknuo kako je vatrogastvo uz nogomet i KUD temelj ostanka mještana u slavonskim selima.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, prisutpilo se uručivanju priznanja zaslužnijim članovima. Zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić uručio je:

Diploma za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 10 godina”:
Milan Strahinec, Boris Bibić i Branimir Vidošić

Diploma za 30 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 30 godina”:

Zdravko Hasanac

Diploma za 50 godina rada u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 50 godina”:
Miko Mandić.

Na kraju, predsjednik Društva Dražen Barić u znak zahvale i velikog doprinosa u razvoju Društva uručio je zahvalnice gradonačleniku Dinku Buriću i OPG-u “Mandić” u vlasništvu Vjekoslava Mandić.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content