Novosti|

U četvrtak, 5. listopada 2017. godine u Maloj vijećnici grada Belišća održana je 1. sjednica Vijeća za prevenciju grada Belišća na kojoj su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, članovi Mato Jerkić (glavni urednik Belišćanskog lista), Dajana Vinković (Osnovna škola Belišće), Monika Antunović (Centar za socijalnu skrb Valpovo), načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić, Slavko Milekić (tajnik Grada), ravnatelj Doma zdravlja Valpovo Robert Pejak, dipl.oec., predsjednik Savjeta mladih grada Belišća Igor Paloh, Zdenka Lončarić (Srednja škola Valpovo) i Robert Škorvaga (Odjel prevencije PU OBŽ).

Sjednicu je otvorio predsjednik Domagoj Varžić koji je pozdravio sve nazočne na prvoj konstituirajućoj sjednicu Vijeća za prevenciju grada Belišća u novom, “starom” sazivu. Istaknuo je kako se u prethodnom mandatnom razdoblju dobro radilo na preventivnim projektima koji su pokazali svoje značajne rezultate. Napomenuo je kako je ova sjednica prilika da se sve članove informira o svim onim značajnijim preventivnim aktivnostima u prethodnom razdoblju, a ujedno i prilika da se odrede i neke od aktivnosti koje bi bile interesantne za nastavak rada Vijeća na planu prevencije. Naglasio je izvrsnu suradnju s Odjelom prevencije PU OBŽ iz Osijeka te spomenuo kako je bolje provoditi preventivne projekte nego sankcionirati negativna ponašanja u društvenoj zajednici. Osim toga, naglasio je izvrsnu suradnju u sklopu rada Vijeća za prevenciju i sa Srednjom školom Valpovo, Centrom za socijalnu skrb, Savjetom mladih kao i sa svim ostalim subjektima koji participiraju u radu Vijeća za prevenciju.

Načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić upoznao je nazočne s akcijom MUP-a pod nazivom “Poštujte naše znakove” koja se provodila početkom školske godine, a tijekom rujna organizirana su predavanja u osnovnim školama s područja nadležnosti Policijske postaje. Osim toga, povodom Dana policije djeca iz Dječjeg vrtića “Maslačak”, Belišće posjetili su i Policijsku postaju Belišće gdje su se imali prilike upoznati s radom policijskih službenika te opremom koju u svojem radu koriste.

Nakon održane sjednice, u suradnji s Policijskom postajom Belišće provedena je preventivna akcija u prometu “Bicikliraj biciklističkom”.

Akcija se provodila u vremenu od 12,30 do 13,30 sati na prostoru glavne Ulice kralja Tomislava kroz Belišće. Tom su prilikom policijski službenici s članovima Vijeća za prevenciju kontrolirali kod biciklista u prometu posjedovanje odgovarajuće propisane opreme. Članovi Vijeća za prevenciju grada Belišća i djelatnici Policijske postaje Belišće biciklistima su u prometu uručili svjetla i reflektirajuće prsluke te na taj način upozorili sudionike u prometu na zakonske obveze, ali i važnost posjedovanja navedene opreme za njihovu sigurnost i sigurnost prometa uopće.

 Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content