Novosti|

U subotu, 5. veljače 2022. godine, u prostorijama Društvenog doma u Vinogradcima održana je redovna skupština DVD-a Vinogradci u nazočnosti operativnih, izvršnih i pričuvnih članova i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.

Skupštini DVD-a Vinogradci nazočio je predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a Vinogradci za 2020. godinu te Planove rada i financija za 2023. godinu, a što je jednoglasno usvojeno.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG-e Belišće.

Ukazao je na vatrogasne požarne intervencije na odlagalištu otpada koje su bile većeg opsega, a  uspješno su odrađene zajedničkim snagama središnje vatrogasne postrojbe  DVD-a Belišće i ostalih vatrogasnih postrojbi s područja VZG-a Belišće, a među njima i operativni članovi DVD-a Vinogradci, te im se ovim putem zahvaljuje. Na kraju je poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Potom se nazočnima obratio predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Domagoj Varžić, koji je pozdravio sve nazočne u ime gradonačelnika i svoje osobno ime te izrazio zahvale i čestitke na aktivnostima koje su provedene u protekloj godini koja je obilježena mjerama zaštite od COVIDA-19. Budući nije bilo društvenih aktivnosti vatrogasaca zbog pandemije, osim vatrogasnih intervencija koje su odrađene u potpunosti, nadamo se da će 2022. godina biti zdravstveno bolja i da će se pokrenuti društveni rad. Istaknuo je potrebu daljnjeg jačanja središnje vatrogasne postrojbe s profesionalno zaposlenim vatrogascima, jer je očito da okolna mjesna DVD-a ostaju bez operativnog članstva, a zaštitu od požara mora preuzeti središnja vatrogasna postrojbe DVD-a Belišće za cijeli Grad Belišće. Jasno je da ostali DVD-ovi moraju nastaviti dalje raditi i biti potpora u vatrogasnim intervencijama sa središnjom postrojbom. Istaknuo je daljnje projekte koji se planiraju realizirati, a odnosi se na proširenje i adaptaciju Društvenog i Vatrogasnog doma u Vinogradcima. Ističe podršku Grada Belišće u svim projektima koje provodi VZG-e Belišće i DVD-e, te želju za omasovljenjem mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova i puno zdravlja.

Predsjedavajući Željko Berečić zahvalio se prisutnima na doprinosu u radu Skupštine i zaključio rad iste.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content