Novosti|

U subotu, 5. ožujka 2022. godine, u prostorijama Društvenog doma u Gatu održana je redovna Skupština DVD-a Gat uz nazočnost operativnih članova i uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od bolesti COVID-19.

Skupštini DVD-a Gat nazočio je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Gat i Financijsko izvješće u 2021. godini te Planove rada i financija za 2023. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je prisutne u ime Vatrogasne zajednice grada Belišće i u svoje osobno ime. Osvrnuo se na rad Društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva i prisutne pandemije korona virusa uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG-e Belišće. Ukazao je na dobre planove u budućnosti po pitanju pomlađivanja rukovodećeg kadra jer u Društvu ima zainteresiranih mladih članova koji rade na svom vatrogasnom osposobljavanju što je pokazatelj njihove želje za radom u društvu, a jedno od toga je i prijava kandidata za polaganje ispita za vatrogasne suce. Ukazao je na vatrogasne požarne intervencije na odlagalištu otpada koje su bile većeg opsega, a  uspješno su odrađene zajedničkim snagama središnje vatrogasne postrojbe  DVD-a Belišće i ostalih vatrogasnih postrojbi s područja VZG-a Belišće, a među njima i operativni članovi DVD-a Gat u dva  navrata, te im se ovim putem zahvaljuje. Istaknuo je zajedničku taktičku vježbu središnje postrojbe DVD-a Belišće i vatrogasnih postrojbi DVD-a Veliškovaca i Gata, gdje je pokazana dobra suradnja i koordinacija triju vatrogasnih postrojbi u ispunjavanju zadanih taktičkih zadataka. Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG Belišće, te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za puno osobnog zdravlja i mira.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi pristupilo se uručivanju uvjerenja o osposobljenosti članova i to:

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić uručio je:

  1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”: Matea Gardilo
  2. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I. klase”.: Zdenko Novak
  3. Diploma za 40 godina rad u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 40 godina”: Darko Bošnjak i Zdravko Vučić
  4. Diploma za 50  godina rad u vatrogasnoj organizaciji “Spomenica za 50 godina”: Miroslav Galinović i Dragan Majdenić.

Nakon uručenih uvjerenja i diploma predsjedavajuća Ljerka Vučković zahvalila se prisutnima na nazočnosti i zaključila rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content