Novosti iz života udruga|

U četvrtak, 23. ožujka 2023. godine, u Vatrogasnom domu Belišće održana je redovna godišnja Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a, te zastupnika DVD-a članica VZG-a Belišće.

Skupštini VZG-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, zapovjednik i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec i Zdenko Čarapar i u ime Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu Područnog ureda Osijek Zvonko Grgec sa suradnikom Tomislavom Ivićem, načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić, te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bizovca, Đurđenovca, Našica, Marijanaca, Semeljaca i Valpova. Među gostima nazočio je Zdenko Glasovac u ime Dječjeg vrtića „Maslačak“ i djelatnica Gradskog radija Belišće Monika Đogaš i Belišćanskog lista Dajana Petovari.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijsko izvješće u 2022. godini te Financijski plan VZG-a Belišće za 2024. godinu u izlaganju zapovjednika VZG-a Belišća Dubravka Čovčića, a Samoprocjenu funkcioniranja sustava financijskog upravljanja i kontrole VZG-a Belišće u 2022. godini i Plan rada VZG-a Belišće za 2024. godinu pročitao je predsjednik VZG-a Belišća gosp. Nikica Mužević. Ujedno su prisutni s pljeskom prihvatili novog člana u Predsjedništvo VZG-a Belišće Ivicu Igreca predsjednika DVD-a Vinogradci.

Nakon usvojenog Izvješća za 2022. godinu i Plana za 2024. godinu VZG-a Belišće, nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković koja pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burića i u svoje ime, istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Istaknula je kako je zaštita od požara još uvijek na dobrovoljnoj bazi sa zaposlenim profesionalnim vatrogascima u središnjoj postrojbi DVD-a Belišće, što uveliko osigurava bolje i uspješnije rješavnje nastalih požarnih i tehničkih intervencija. Ujedno je ukazala kako se radi na daljnjem zapošljavanju, kako bi se osigurala što veća zaštita na području Grada.  Ističe brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji, s nastojanjem da se osigura što veći i bolji uvjeti za rad vatrogasaca. Pohvaljuje dobru suradnju Grada Belišća i svih subjekata koji rade na zaštiti od požara od Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije, Ravnateljstva civilne zaštite, Policije i svih ostalih.  Također ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća, a posebno na radu s djecom i mladima.

Nazočnima se obratio u ime MUP-a, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu PU Osijek Zvonko Grgec koji je istaknuo odličnu suradnju ove Vatrogasne zajednice u zajedničkom rješavanju nastalih vanrednih situacija (potresi, izbjeglička kriza i slično), u vježbama svih žurnih službi u Gradu, a posebno u edukaciju djece i mladih, te veliku potporu u ispunjavanju svih zadaća koje se pred njih postave. Ujedno je poželo daljnju dobru suradnju i ispnjenje svih planova.

Prisutne pozdravlja predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Zdenko Čarapar i u ime zapovjednika Zorana Pakšeca, koji je pohvalio rad zajednice i istakao izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavake vatrogasne opreme na području na kojem Zajednica djeluje. Posebno je istakao organiziranost i spremnost središnje vatrogasne postrojbe Belišće na čelu s Zapovjednikom i njegovim članovima prilikom posjeta delegacije iz Austrije koji su bili u obilasku pojedinim DVD-a s područja Osječko-baranjske županije u svrhu projekta nabavke vozila. Ujedno je istakao da su gospodin Peter Logar i Hubert Ritter –  Voditelji projekta za pomoć vatrogascima imenovani od strane savezne Vlade Tirola bili oduševljeni viđenim i na tragu toga uskoro u DVD Belišće dolaze autoljestve za potrebe vatrogasnih intervencija. Također se očekuje daljnje opremanje vatrogasnih postrojbi na području Županije osječko-baranjske. Zahvalio se na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ, te poželio daljnji plodonasan i uspješan rad.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda, Nikica Mužević zaključio je rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content