Novosti|

U četvrtak, 17. ožujka 2016. godine, u vatrogasnom domu DVD-a Bocanjevci održana je redovna godišnja Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a te zastupnika DVD-a članica VZG Belišće.

Skupštini VZG-a Belišće nazočila je izaslanica župana Osječko-baranjske županije Mira Vuknić, gradonačelnik Belišća Dinko Burić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Boris Banjan te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bilja, Bizovca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Našica, Magadenovca, Marijanaca, Osijeka, Semeljaca i Valpova.

Skupštini su nazočili i predstavnici tvrtki „Vatropromet“  Darko Zupčić i „Mi Star“ Hrvoje Šafranko, uz prisutstvo medija.

Prisutni su poslušali izvješće o radu VZG-a Belišća i financijsko izvješće u 2015. godini u izlaganju zapovjednika VZG-a Belišće Dubravka Čovčića te planove rada i financija za 2017. godinu koje je pročitao predsjednik VZG-a Belišće Nikica Mužević.

Nakon usvojenih izvješća za 2015. godinu i planova za 2017. godinu VZG-a Belišće, nazočnima se obratio županijski vatrogasni zapovjednik Boris Banjan koji je pohvalio rad zajednice i istaknuo izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavke vatrogasne opreme na području na kojem Zajednica djeluje. Iznio je projekte koje provodi Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije u nabavci opreme i većih ulaganja u komunikacijsku infrastrukturu kako bih se DVD-i povezali radio-vezom. Zahvalio se na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

S prigodnim riječima obratio se gradonačelnik Belišća Dinko Burić istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području grada. Također je naglasio napredak u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma kojeg je Grad Belišće kupio od prijašnje tvrtke Duropack Belišće d.o.o. te zapošljavanje dva djelatnika (zapovjednika i zamjenika zapovjenika) u DVD-u Belišće. Ujedno je naglasio brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji – u proteklom razdoblju obavilo se uređenje vatrogasnog doma u Gatu i Tiborjancima, također je u tijeku uređenje prostora DVD-a Bocanjevaci, a u planu je uređenje prostora u DVD-u Veliškovci i Vinogradci. Sama ulaganja nisu mala, međutim uloženo dvostruko se vraća, s obzirom da je vatrogasna djelatnost od velikog značaja za grad i mještane. Gradonačelnik je zahvalio na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća, a posebno na radu s djecom i mladima.

Nazočnima se obratila i izaslanica župana Osječko-baranjske županije Mira Vuknić koja je istaknula važnost i ulogu vatrogastva na području županije i nastojanja Županije da pripomognu i olakšaju DVD-ima u ispunjavanju zakonom propisanih propisa. Na tragu toga Županija sufinancira zdravstvene preglede i osiguranje od nesretnog slučaja za operativne članove te kroz natječaje osigurava dio sredstava za nabavku nužne vatrogasne opreme. Izaslanica je pozvala DVD-ove da se jave na natječaje za sufinanciranje u 2016. godini za obnovu i adaptaciju vatrogasnih domova, organiziranje manifestacija te nabavku vatrogasne opreme. Istaknula je podršku vatrogasnim organizacijama na području Županije u okviru financijskih sredstava koja su dostupna.

Prisutnima su se obratili predstavnici tvrtki „Vatropromet“ i „Mi Star“, s nadom za daljnju suradnju i unapređivanje vatrogastva, nakon čega je predsjednik Nikica Mužević zaključio rad Skupštine.

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content