Novosti|

U četvrtak, 22. kolovoza 2019., u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće održana je prva scrapbook radionica za djecu.

Sudjelovalo je osam djevojčica koje nisu dosad bile upoznate sa scrapbookingom pa im je ovo bila izvrsna prilika da nauče ponešto o toj neobičnoj tehnici i da naprave svoje prve scrapbook rukotvorine. Riječ je o sve popularnijoj hobi tehnici koja kombinira brojne druge tehnike i razne materijale. Osnove scrapbookinga djevojčicama je pokazala Belišćanka Ivana Kopić, odgojiteljica u Poludnevnom boravku Dječjeg doma Klasje iz Bistrinaca, koja održava kreativne radionice sa svojim štićenicima i vrlo često surađuje s knjižnicom u organizaciji raznih aktivnosti

Tema ove radionice bile su scrapbook čestitke s bojankama. Za izradu čestitki djevojčice su koristile više različitih tehnika pomoću kojih su ostatke papira, čipke, satena, filca, vrpci, trakica i moosgummi materijala, kombinirale s obojanim bojankama. Nastale su jedinstvene čestitke koje mogu biti predivan poklon dragim osobama.

Ljetne kreativne radionice u knjižnici nastavljaju se i idući tjedan, a sve informacije o tome mogu se pratiti na facebook stranici knjižnice i u lokalnim medijima.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content