Novosti|

U prostoru Velike vijećnice grada Belišća danas je održana prezentacija Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama na temu Programa društveno poticane stanogradnje.

Na samom početku, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić izrazio je dobrodošlicu predavaču, ali i svima koji su se odazvali, te zahvalio na interesu za ovaj vrlo zanimljiv projekt. Podsjetio je kako Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova još uvijek vrijedi i nije obvezujuć te pozvao sve prisutne da nakon prezentacije postavljaju pitanja kako bi imali potpune informacije.

Zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić zainteresiranim je građanima predstavio Program kojemu je cilj riješiti problem stambenog pitanja, a prednost imaju oni koji prvi put stječu nekretninu ili nemaju odgovarajuću nekretninu, ali u obzir dolaze i svi ostali koji žele riješiti stambeno pitanje. Osim pogodnosti koje nudi sam Program, kao što je prosječna kamata manja od 3%, i Grad Belišće svojim će doprinosom još dodatno sniziti cijenu. Naime, poklonit će zemljište na kojemu bi se gradila zgrada, kao i infrastrukturu te izradu projekta. Time bi cijena kvadrata stana mogla iznositi između 700 i 750 eura.
To je još jedna demografska mjera kojom Grad nastoji zadržati mlade obitelji na ovom području, kao i privući nove, te tako smanjiti negativan trend odlaska stanovništva iz Slavonije.

Nakon utvrđivanja liste kupaca, Grad će se predugovorom obvezati preuzeti navedene troškove, a kupcima će biti predstavljene banke i katalog stanova prema kojemu će, u skladu sa svojim potrebama, moći odabrati primjereni stan. Svaki stan imat će i svoje parkirno mjesto, a gradonačelnik je već nagovijestio kako je poznata lokacija buduće zgrade, u ulici A. G. Matoša preko puta rukometnog igrališta, u nastavku već postojećih stambenih zgrada. Vrijeme potrebno za izgradnju zgrade je godinu do godinu i pol dana.

Prezentaciju je popratio velik broj zainteresiranih građana, ali isto tako i predstavnici gospodarskih subjekata u gradu Belišću, tvrtke Harburg Freudenberger i DS Smith te gradskih tvrtki Hidrobel i Kombel.

Nakon mnogobrojnih pitanja, na koje je predavač dao odgovore, još jednom su pozvani građani predati Zahtjeve za koje je rok 15. listopada ove godine.

 

Fotografije: Tin Lacković

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content