Novosti|

Savjet mladih grada Belišća bio je domaćin Udruzi gradova u Republici Hrvatskoj koja je u subotu 01. lipnja u Velikoj vijećnici grada Belišća provela  jednodnevnu obuku članova savjeta mladih.

Sve prisutne na početku je pozdravio gradonačelnik grada Belišća dr. Dinko Burić koji  je u ime Grada zahvalio predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj na dolasku i održavanju obuke u našem gradu te Savjetu mladih grada Belišća na dosadašnjem trudu i radu. Istaknuo je kako jedino svojim zajedništvom i sinergijom mladi mogu djelovati u ostvarenju svih svojih ciljeva.

Nakon pozdrava gradonačelnika nazočne su pozdravili predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i predsjednik Savjeta mladih grada Belišća Igor Paloh.

Do sada predstavnici Udruge gradova u Republici Hrvatskoj su održali 52 obuke na kojima je sudjelovalo 163 savjeta mladih s ukupno 875 sudionika, a upravo je obuka u Belišću okupila najveći broj sudionika.

Obuka je bila namijenjena županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih, ali i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih i za mlade, vijećima učenika te zainteresiranoj javnosti općenito.

Program Obuke sadržavao je tri modula: Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih.

Obuku su održali predavači  Udruge gradova Republike Hrvatske Mario Žuliček i Ante Galić koji imaju višegodišnje iskustvo u radu sa savjetima mladih.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content