Grad za mlade, Novosti|Mjesec studeni u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće započeo je kreativnom radionicom za djecu koja je dio programa aktualnog Mjeseca hrvatske knjige. Održana je u četvrtak, 4. studenog 2021., a vodila ju je Bojana Reçica, djelatnica Centra za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća. Ona je osmislila nadasve maštovitu radionicu koja ističe svu ljepotu jeseni pa je zbog toga i dobila naziv Jesenska priča.

Sudjelovalo je deset učenika iz područne osnovne škole u Vinogradcima koji su došli u pratnji svoje učiteljice Melite Vujičić. To je većini od njih ujedno bio i prvi posjet belišćanskoj gradskoj knjižnici. Bojana se pak pobrinula da im taj posjet svima ostane u lijepom sjećanju jer, osim što su se dobro zabavili na radionici, naučili su i kako napraviti pravu umjetničku instalaciju. Izrađivali su sliku od pravog jesenskog lišća u okviru koji svijetli. Prešano šareno lišće lijepili su na prozirni paus papir koji su umetnuli na stakleni dio okvira za slike. Zatim su drvenu ploču okvira omotali svjetlucavom aluminijskom folijom na koju su polijepili rasvjetni lančić prepun malenih lampica zbog kojih nastaje efekt svjetleće slike. Posebna karakteristika ove genijalne rukotvorine je mogućnost dugotrajnog korištenja. U taj inovativni okvir mogu umetati slike raznih motiva prigodnih za ostala godišnja doba, blagdane, ljetne odmore i slične prigode.

Svi učenici uspješno su napravili svoje slikovne jesenske priče za što ih je Bojana nagradila poklonivši im slatke privjeske s motivom lista. 

Tekst i fotografije: Dijana Milišić-Zečević

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content