Novosti|

Radionice koje se održavaju ljeti u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće pokazale su se kao pun pogodak i zainteresiranost za sudjelovanje na njima je ogromna. Samo sat vremena je potrebno da se popune sva mjesta i to je ono što raduje knjižničarke, jer je očito da su osnovnoškolci prepoznali kvalitetan način za provođenje slobodnog vremena.

U četvrtak, 11. srpnja 2019. godine održana je radionica na kojoj je bilo čak 15 učenica osnovne škole. Knjižničarka Jasna Andrišić, koja je vodila radionicu, pokazala je svim prisutnima kako se može ukrasiti drvena kutijica salvetama s azijskim motivima.

Prvo je trebalo akrilnim bojama obojati kutijicu, a zatim izabrati motiv i naljepiti ga salvetnim ljepilom. Na kraju, da bi motiv bio još ljepši, dodatno se premazao akrilom sa šljokicama.

Posebnost ove radionice je bila ta što je na njoj bila i jedna djevojka koja živi i radi u glavnom gradu Japana, u Tokiju, i koja je u posjet došla baš u Belišće. Min Jeong je inače iz Južne Koreje pa je sve prisutne naučila kako se kaže nekoliko riječi na korejskom jeziku.

Tekst i fotografije: Jasna Andrišić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content