Novosti|

U nedjelju 8. travnja 2018. godine, u prostorijama Doma umirovljenika održana je redovna izvještajna i izborna Skupština Gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća.

U proteklom periodu Udruga je provela čitav niz aktivnosti od održavanja do posjeta brojnih memorijalnih turnira prijateljskih udruga. Udruga je sudjelovala i na prigodnim komemoracijama za poginule u Domovinskom ratu, a također su obilježili sve značajne datume iz Domovinskog rata. Članovi udruge pohađali su razne seminare i edukacije važne za rad Udruge. Krug prijateljskih udruga proširen je na šire područje, a ne samo Valpovštinu. Tako su predstavnici Udruge posjetili i uspostavili suradnju s udrugama iz Osijeka, Đakova, Slavonskog Broda, Požege, Bjelovara.

Ispred Središnjice Skupštini se obratio Darko Nađ, dopredsjednik Središnjice i predsjednik ŽP UHDDR-a Osječko-baranjske županije te ujedno i član Odbora kao predstavnik osnivača. Skupu se obratio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća, Domagoj Varžić.

Nakon izvještajnog dijela uslijedili su izbori. Za predsjednika Udruge povjerenje u još jednom mandatu dobio je dosadašnji predsjednik Zlatko Rogač, Jasenko Kardum izabran je za tajnika, dopredsjednici će i dalje biti Mario Pavlović i Stjepan Brezovec, rizničar Matajs Flajc, a Zdenko Krulić povjerenik za vjerske odnose i duhovnost. Za novog predsjednika Nadzornog odbora izabran je Josip Vučetić. Predsjednik Zlatko Rogač zahvalio je Skupštini i članovima na ukazanom povjerenju te istaknuo kako će s najužim krugom suradnika i sa svim članovima radit na provedbi svih dosadašnjih aktivnosti, ali i proširenju i pronalaženju novih suradnika. Naglasio je i odličnu suradnja s belišćanskim franjevcima i Crkvom, koja je nastavljena i imenovanjem novog duhovnika fra Daria Micana.

Pod točkom razno članovi su upoznati s nedavno održanom Skupštinom Županijske podružnice UHDDR-a Osječko-baranjske županije, koja je održana 5. travnja u Osijeku. Zlatko Rogač izabran je za dopredsjednika Županijske podružnice, Mario Pavlović za člana Odbora ŽP, Josip Vučetič za člana Nadzornog odbora, a Milan Belcar je u povjerenstvu za gospodarstvo, što je također veliki pokazatelj rada i aktivnosti Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišće.

Tekst i fotografije: Zlatko Rogač, predsjednik UHDDR

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content