Novosti|

U Ribičkom domu na lijevoj obali Drave u nedjelju, 9. veljače, održana je izvještajna godišnja skupština Udruge športskih ribolovaca “Belišće”. Uz belišćanske ribiče, ondje su bili i predstavnici prijateljskih ribičkih društava te predsjednik Sportsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije, a potporu radu UŠR “Belišće”, dali su i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić te predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar i Damir Horvat.

U izvješću o radu za 2019. godinu, predsjednik UŠR-a “Belišće” Željko Čorba je, između ostaloga, naglasio kako udruga ima 123 člana, što je nešto manje nego godinu ranije. Rečeno je kako za 2020. godinu još nije potpisan ugovor o reciprocitetu u športskom ribolovu između zajednica Donji Miholjac, Baranja, Valpovo i Osijek kao ovlaštenika ribolovnog prava za rijeku Dravu, iako je isti načelno dogovoren.

Što se natjecanja tiče, u 2. ligi Istok, Belišćani su bili treći, no treba spomenuti da je i član ekipe Matija Vidaković pojedinačno osvojio broncu. Kao pobjednici Kupa Hrvatske 2018., belišćanski ribiči su ostvarili pravo nastupa na 14. Kupu Jadransko – podunavskih zemalja, međunarodnom natjecanju u kojem su između 14 ekipa osvojili sedmo mjesto, dok je pojedinačno Matija Vidaković bio četvrti, Zlatko Papišta je osvojio 19. mjesto, a Dejan Mostina 37. mjesto u konkurenciji 43 natjecatelja. Belišćani su se plasirali i na završnicu Kupa Hrvatske, gdje su bili deveti u konkurenciji 19 ekipa.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content