Novosti|

U subotu 23. veljače 2019. godine u prostorijama Društvenog doma Vinogradci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Vinogradci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Veliškovci, Gat, Marijanaci, Baranjsko Petrovo Selo, Podgorač i prijateljsko društvo Retfala iz Osijeka) te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Vinogradci.

Skupštini DVD-a Vinogradci nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu i Financijskog izvješće DVD-a Vinogradci u 2018. godini te Planove rada i financija za 2020. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2018. godinu i Planova za 2020. DVD-a Vinogradci, dana je riječ gostima.

U prigodnim riječima predsjednik Gradskog vijeća gosp. Dario Fletko pozdravlja sve prisutne u ime Gradskog vijeća, gradonačelnika Dinka Burić i svoje osobno ime te upućuje čestitke na aktivnostima koje provodi ovo društvo. Ističe podršku Grada Belišća u svim projektima koje provodi VZG Belišća i DVD-a te ističe želju za osposobljavanje mladih i rad s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Želi puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnio se na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG Belišće. Koristi priliku zahvaliti se Gradu Belišću na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burić, gdje su svim DVD-a na području Grada Belišća osigurani odlični uvjeti za djelovanje i rad. Trenutno traju radovi na energetskoj obnovi objekta Vatrogasnog doma Belišće, koje će sigurno osigurati još bolje uvjete i efikasnije djelovanje središnjoj vatrogasnoj postrojbi Grada Belišće. Ukratko je upoznao prisutne o Izmjenama i dopunama Zakona o vatrogastvu te da će od 01.01.2020. godine odlukom Vlade RH djelovati Središnji državni ured za vatrogastvo, a ujedno do tada bi trebao biti donesen novi Zakon o vatrogastvu. Na kraju poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Nakon kraju predsjedavajući Željko Berečić, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content