Novosti|

U subotu 2. veljače 2019. godine u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Tiborjanci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci i Gat) te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Tiborjanci.

Skupštini DVD-a Tiborjanci nazočio je predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Tiborjanci i Financijsko izvješće u 2018. godini te Planove rada i financija za 2019. godinu, a potom su ista jednoglasno usvojena.

U prigodnim riječima predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko zahvalio je na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provode u vatrogasnoj djelatnosti. Istaknut je problem operativnog članstva kojeg nedostaje, jer su mnogi članovi napustili mjesto, a samim time i dobrovoljno vatrogasno društvo, tako da je rad sveden na osnovno ispunjavanje obaveza.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je istaknuo manjak mladih članova zbog odlaska za poslom, međutim u tom pogledu DVD Tiborjanci ispunjavaju sve zadane zadatke i osnovne potrebe koje od njih zahtjeva VZG Belišće. Ukratko je upoznao prisutne o Izmjenama i dopunama Zakona o vatrogastvu te da će od 1.1.2020. godine odlukom Vlade RH djelovati Središnji državni ured za vatrogastvo, a  ujedno do tada bi trebao biti donesen novi Zakon o vatrogastvu. Na kraju poželio je svim članovima mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Na samom kraju predsjedavajući Siniša Mandić zahvalio je prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

Dubravko Čovčić
Zapovjednik/Tajnik VZ grada Belišća

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content