Novosti|

U subotu 16. veljače 2019. godine u prostorijama Društvenog doma Bocanjevci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Bocanjevci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci i Nard) te operativnih i podupirućih članova iz mjesta Bocanjevci.

Skupštini DVD-a Bocanjevci nazočio je potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća gosp. Zlatko Adjulović,  zapovjednik VZG Belišće gosp. Dubravko Čovčić, predstavnik Savjeta za razvoj prigradskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bocanjevci gosp. Bojan Vuksanić i predsjednici udruga u mjestu: KUD «Šokadija» gosp. Davor Vuksanić, NK «Hrvatski Sokol» gosp. Siniša Repček, Muško pjevačko društvo «Pajdaši» gosp. Željko Vuksanić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci i Financijsko izvješće u 2018. godini te Planove rada i financija za 2019. godinu.

Nakon usvojenih Izvješće za 2018. godinu i Planova za 2019. godinu dana je riječ gostima.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG Belišće i  osvrnuo se na Izvješće o radu Društva, gdje je u cijelosti opisan veliki rad i postignuti rezultati članova i uprave u 2018. godini. Istaknuo je pozitivne rezultate koji su postignuti u protekloj godini, a posebno u pogledu društvenog rada u mjestu, natjecateljskim nastupima vatrogasnih ekipa. Posebna briga se vodi oko mlađeg naraštaja, što je perspektiva za zadržavanje i omasovljenje članstva, a ujedno voditelji su ti koji animiraju rad istih. Valja napomenuti angažman pojedinih članova na ospsobljavanju i stjecanju viših zvanja, a također po prvi put Društvo ima licenciranog vatrogasnog suca, koji svojim znanjem može mnogo pridonijeti pravilnom radu natjecateljskih ekipa, a ujedno i ostvarenju boljih rezultata. Tom prigodom je tajniku Društva gosp. Milanu Strahincu, uručena iskaznica vatrogasnog suca izdana od Hrvatske vatrogasne zajednice. Iznio je novine oko preustroja vatrogastva u Republici Hrvatskoj i potrebu za donošenjem novog Zakona o vatrogastvu tijekom ove 2019. godine. Na kraju ovom rukovodstvu DVD-a Bocanjevci poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu sa željom za daljnje pozitivne rezultate.

U prigodnim riječima potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća gosp. Zlatko Adjulović pozdravio je prisutne u ime predsjednika Gradskog vijeća Grada Belišća i Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem. Pohvalio je rad ovog Dobrovoljnog vatrogasnog društva i istaknuo potporu Grada Belišća u djelatnostima vatrogasaca i ostvarivanju njihovih projekata. Na kraju je poželio daljnji uspješan rad i postizanje što boljih rezultata na ostvarivanju zacrtanog Plana aktivnosti.

Gosp. Bojan Vuksanić ispred Savjeta za razvoj prigradskih naselja grada Belišća pozdravio je  prisutne goste i pohvalio je rad vodstva društva, zahvalio je na odličnoj suradnji društva sa samim povjerenstvom te izrazio žaljenje što su mnogi operativni članovi napustili Društvo odnosno otišli u druge sredine za poslom i pronalaženjem boljeg života.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, zapovjednik DVD-a  gosp. Josip Pavoković i predsjednik DVD-a gosp. Dražen Barić su uručili priznanja zaslužnijim pravnim subjektima i osobama koji su doprinijeli radu DVD-a Bocanjevci i to:

  1. Tvrtki „PROBE“ Osijek,
  2. OPG „Vesna Tibinac“,
  3. Restoranu „Park“ Valpovo i
  4. Stjepanu Strahincu.

Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući gosp. Milan Strahinec zahvalio je prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

 

Zapovjednik/Tajnik VZG Belišće: Dubravko Čovčić

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content