Novosti|

U subotu, 22. veljače 2020. godine u prostorijama Nogometnog kluba “Bistrinci” održana je izvještajna godišnja skupština DVD-a Bistrinci, uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Veliškovci, Gat, Marijanci, Črnkovci, Petlovac i Baranjsko Petrovo Selo), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bistrinaca.

Skupštini DVD-a Bistrinci nazočila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko, zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić.

Prisutni su poslušali izvješće o radu DVD-a i financijsko izvješće u 2019. godini te planove rada i financija za 2021. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

U prigodnim riječima zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković pozdravila je sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burić i svoje osobno ime, te uputila čestitke na aktivnostima koje provodi ovo društvo. Istaknula je podršku Grada Belišća u svim projektima DVD-a te istaknula želju za omasovljenjem mladih i radom s djecom koji su budućnost našeg opstanka te aktulani problem nedostatka operativnog članstva, ne sumnjajući u opstojnost dobrovoljnih vatrogasnih društava. Zamjenica gradonačelnika je zaželjela puno uspjeha u realizaciji zacrtanih planova.

Predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko zahvalio se na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provede u vatrogasnoj djelatnosti. Ujedno je istaknuo opsežan rad društva tijekom cijele godine i aktivnosti koje se provode u ispunjavaju svih obveza. Istaknuo je potporu Gradske uprave Grada Belišća u ostvarivanju boljih uvjeta rada vatrogasaca, gdje je u planu uruđenje Vatrogasnog spremišta u Bistrincima. U svome obraćanju iskazao je podršku rukovodstvu i članovima za daljnje djelovanje i ostarivanje svih zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić osvrnuo se na rad Društva, koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Također, napomenuo je potrebu stalnog osposobljavanje mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Upoznao je prisutne s novim Zakonom o vatrogastvu, a također naglasio je ustrojstvo Središnjeg družavnog ureda za vatrogastvo koje je započelo s radom 1.1.2020. godine. Na kraju se zahvalio rukovodstvu na doprinosu u radu tijela VZG-a Belišće, te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, prisutpilo se uručivanju uvjerenja i priznanja zaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić uručio je diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac” Zvonku Oreškoviću, Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac” I. klase Jozefini Podboj, diploma za doprinos u radu s brončanim obilježjem “Brončana medalja” Karlu Majeriću i diploma za doprinos u radu s srebrnim obilježjem “Srebrna medalja” Ivanu Aniću.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja  predsjedavajući Ivan Anić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić
Zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content