Novosti|

U srijedu, 10. prosinca 2014. godine, u 19 sati otvorena je izložba pod nazivom „Gobelov let iznad Belišća“. Na samom početku pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Antonija Andrašek Barić, pozdravila je sve prisutne te prepustila riječ samom autoru Goranu Dojkiću. Izložbu, u predvorju zgrade Gradske uprave Belišća, svečano je otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić uz nekoliko prigodnih riječi. “Gobelov let iznad Belišća” čini kolekcija od osam fotografija formata 1200 x 800 mm i jedan fotografski banner dimenzije 5000 x 800 mm na kome se nalazi pet fotografija.

Goran Dojkić je zanimanje za fotografiju otkrio već u rano dječačko doba, u 5. razredu osnovne škole (1970.) Zahvaljujući nastavniku Zvonimiru Hajncu koji je već tada procijenio sklonosti mladog osnovnoškolca, Goran se uključio u rad foto grupe, gdje upoznaje osnove fotografije i rada u fotolaboratoriju. Već tada je naučio sve najvažnije postupke vezane za fotografiju, od razvijanja filmova do izrade fotografija u tamnoj komori. Prvi fotografski motivi bila su događanja u školi i vezano za školsko okruženje. S tim motivima svojih prvih fotografskih uradaka sudjelovao je na školskim natječajima.Kao omladinac vodio je Foto grupu u Omladinskom domu Belišće.

Prvi fotoaparat „Smena 8“ kupio je 1972. godine, a 2000. godine nabavlja prvi digitalni fotoaparat marke „Sony“. Zahvaljujući novim digitalnim mogućnostima nastaju i nove serije fotografija, prije svega Belišća i pejzaža oko rijeke Drave. Kao individualac s bogatim iskustvom, Goran se 10. rujna 2007. godine učlanjuje u Fotoklub Valpovo, renomiranu udrugu s brojnim postignućima i priznanjima najvišeg reda. Svoje aktivnosti usklađuje s organizacijom fotokluba i novim pristupom kontinuiranog i marljivog rada, svoj stvaralački potencijal kreira kroz brojne fotografske uratke visokog ranga.

Pohađao je nekoliko tečajeva u organizaciji Fotokluba Valpovo, a ove godine sudjelovao je na foto radionici „Brijuni 2014.“ Goran Dojkić danas u Fotoklubu obnaša funkciju člana Izvršnog odbora, a svojim znanjem i fotografskim umijećem nadahnjuje nove mlade članove kluba. Dolaskom u Fotoklub Valpovo sudjeluje na skupnim izložbama koje je svake godine organizirao klub: u Belišću, Valpovu, Vinkovcima, Mohaču, Donjem Miholjcu i Belom Manastiru.

Na natječaju „Minijature Beli manastir“ osvojio je 2012. i 2014. drugo mjesto za fotografiju, te nekoliko nagrada i priznanja za pojedinačne fotografije ali i za kolekcije. Svoje radove potpisuje kao GOBEL. Njegova odvažnost odvela ga je ove godine na dva leta motornim zmajem, od Osijeka do Belišća i natrag, na kojima su nastale čuvene aerofotografije krajolika, sela, gradova, ulica našega kraja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content