Novosti|

U četvrtak, 23. ožujka 2017. godine, u vatrogasnom domu DVD-a Belišće održana je izborno-izvještajna godišnja Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a te zastupnika DVD-a članica VZG Belišće.

Skupštini VZG-a Belišće nazočila je izaslanica župana Osječko-baranjske županije Silva Wendling, zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zvonko Ljubljanović te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bilja, Bizovca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Našica, Magadenovca, Marijanaca, Semeljaca, Valpova i PVZO Đakovštine. Među gostima nazočio je predstavnik tvrtke “Mi Star” Hrvoje Šafranko.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijsko izvješće u 2016. i te Planove rada i financija VZG Belišće za 2018. godinu koje je izložio zapovjednik VZG Belišća gosp. Dubravka Čovčić.

Nakon usvojenih Izvješća za 2016. godinu i Planova za 2018. VZG-a Belišća, pristupilo se davanju razrješnice starom rukovodstvu Zajednice za madatno razdoblje 2013-2017. godine, a potom izbor novog rukovodstva.

Predsjednik Komisije za organizacijska i financijska pitanja VZG Belišće Slavko Milekić iznio je prijedlog kandidata za dužnosnike u tijelima VZG Belišće za mandatno razdoblje 2017-2021. godine koji su jednoglasno izabrani i to:

– Nikica Mužević za predsjednika,
– Dubravko Čovčić za zapovjednika i tajnika,
– Josip Koprivnjak za zamjenika predsjednika i
– Ivan Vincetić za zamjenika zapovjednika.

Potom je potvrđena verifikacija članova DVD-a u Upravnom odboru, Zapovjedništvu i Nadzornom odboru VZG Belišće te objavljena kandidatura gosp. Nikice Muževića za predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i gosp. Dubravka Čovčića za zamjenika člana VZOBŽ u Skupštini Hrvatsko vatrogasne zajednice.

S prigodnim riječima obratila se zamjenica gradonačelnika Beliššća Ljerka Vučković istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području grada. Ujedno je istaknula brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji i napore s obzirom na svoje financijske mogućnosti koji se ulažu u vatrogasne domove. Ujedno je naglasila veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća i rukovodstvu VZG Belišće koje stoji na raspolaganju u rješavanju svih problema.

Nazočnima se obratila izaslanica župana Osječko-baranjske županije Silva Wendling koja je istaknula važnost i ulogu vatrogastva na području županije i nastojanja Županije da pripomognu i olakšaju Društvima ispunjavanje zakonom propisanih propisa. Istaknula je pohvalu iscrpnom izvješću, gdje je vidljivo da se u Zajednici mnogo radi, a što ujedno pokazuju i rezultati. U tijeku je razmatranje prijava na natječaj za sufinanciranje u 2017. godinu za obnovu i adaptaciju vatrogasnih domova, organiziranje manifestacije te nabavku vatrogasne opreme. Naglasila je podršku vatrogasnim organizacijama na području Županije u okviru financijskih sredstava koja su dostupna.

Nazočnima se obratio zamjenik predsjednika VZOBŽ Zvonko Ljubljanović, koji je pohvalio rad zajednice i istaknuo izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavake vatrogasne opreme na području na kojem Zajednica djeluje. Zahvalio se na velikom doprinosu članova u tijelima VZOBŽ te poželio daljnji plodonasan i uspješan rad novo izabranom rukovodstvu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content