Novosti|

Grad Belišće i Sambo klub Belišće u subotu, 25. ožujka 2017. godine, bio je domaćin još jednog Državnog prvenstva u sportskom i combat sambu. Ovo prvenstvo održalo se u nastavno-sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Belišća Dinko Burić, koji je svim natjecateljima poželio puno sreće i poštenu borbu.

Natjecali su se borci iz 7 klubova u muškoj i ženskoj kategoriji u obje discipline. Ovoga puta za medalje su se natjecali i najmlađi sambisti, u dobi od 8 do 12 godina, gdje su mladi Belišćani ostvarili odlične rezultate.

Seniorske borbe započele su ženskim combat sambom, a posebno treba naglasiti da su ovo prve borbe žena u combat sambu u regiji. Ženski spol ovime je pokazao da su u borbama jednako vatrene i vješte kao i muškarci. Natjecanje se nastavilo muškim combat sambom, koji je ujedno i interesantniji publici, jer za razliku od sportskog samba u njemu su dopušteni i udarci raznih vrsta. Nakon combat samba uslijedile su borbe u sportskom sambu. Borbe su bile naizmjenične muškarci-žene te su se kretale od najlakše do najteže kategorije. Nakon borbi uslijedio je nimalo lak zadatak za suce koji su morali prebrojiti bodove i naposljetku odabrati najbolje pojedinačne borce te najbolje ekipe.

Medalje su podijelili predsjednik Hrvatskog Sambo saveza Željko Banić i dopredsjednik saveza Christian Uskoković.

Ekipno se nagrađivalo u tri discipline, a to su žene sportski sambo – 1. mjesto Sambo klub Belišće, 2. mjesto Sambo klub Vukovar i 3. mjesto Sambo klub Zag. U kategoriji muškarci sportski sambo 1. mjesto odnio je Sambo klub Zag, 2. mjesto Sambo klub Belišće te 3. mjesto Sambo klub Crows. U posljednjoj, ali ne i manje važnoj kategoriji muškarci combat sambo ekipno 1. mjesto osvojili su Sambo klub Belišće, 2. mjesto Sambo klub Impact, a 3. mjesto Sambo klub Crows.

– Izuzetno sam zadovoljan plasmanom svoga kluba jer smo i ovoga puta pokazali da se napornim treninzima i zalaganjem svakog pojedinca mogu postići zavidni rezultati. Po prvi puta smo imali i prednatjecanje kadeta Slavonije i Baranje, gdje su naši najmlađi sambisti dominirali u gotovo svim kategorijama, što je ujedno i jasan pokazatelj da grad Belišće ima dobru perspektivu i budućnost u ovom sportu. Također bi se zahvalio našem dugogodišnjem sponzoru Robo-tik d.o.o. te svim sucima i natjecateljima na uloženom trudu i sudjelovanju, a posebice Gradu Belišću na kako financijskoj tako i logističkoj potpori, rekao je trener i dopredsjednik Hrvatskog Sambo saveza Christian Uskoković.

Tekst i i foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content