Novosti|

U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu, 11. veljače 2017. godine, održana je 91. izborno-izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Uz nazočnost velikog broja članstva DVD-a Veliškovci kao i predstavnika društava s područja grada Belišća, te iz Našica, Vukojevaca, Beljevine, Črnkovaca, Marijanaca, Stipanovaca i Petrijevaca, skupštini su nazočili i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić te gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Na 91. skupštini jednoglasno je izabrano novo vodstvo Društva. Novoizabrani predsjednik je dugogodišnji član Društva i vatrogasni sudac Ivan Torjanac, zamjenik predsjednika Siniša Majdenić, zapovjednik je i dalje Josip Kozina, zamjenik zapovjednika je Josip Katušić, blagajnica Tajana Jagodić, a tajnica Tea Kozina. Siniša Majdenić na kraju svog predsjedničkog mandata zahvalio je svima na uspješnoj i kvalitetnoj suradnji te poželio uspješan rad novoizabranom predsjedniku Ivanu Torjancu uz obećanje pružanja potpore i pomoći.

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2016. godini koju je ponajprije obilježila svečana proslava 90 godina od osnutka DVD-a, kao i nastup ženske ekipe mladeži na Državnom vatrogasnom natjecanju u Puli u rujnu 2016. godine na kojem je ostvareno 16. mjesto od 48 ekipa, a što je bilo četvrto uzastopno sudjelovanje ekipe vatrogasne mladeži iz Veliškovaca na Državnom vatrogasnom natjecanju. I protekle godine radilo se na osposobljavanju vatrogasnih kadrova. Na skupštini je zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić dodijelio diplome o stjecanju zvanja za vatrogasnog dočasnika Luki Tomiću i Mateju Plećku, dok su diplome o stjecanju zvanja za vatrogasnog dočasnika I. klase primili Darko Šćurec, Predrag Sučić, Josip Katušić, Alen Šargač i Đuro Mihaliček. Spomenice za 20 godina rada u društvu dobili su Stjepan Pavlinić i Ivan Pavlinić.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić u svom obraćanju iskazao je čestitke na protekloj godini i postignutim vrijednim rezultatima. Posebno je naglasio činjenicu kako je DVD Veliškovci i nadalje Društvo koje se posebno ističe u radu s mladima. Također, najavio je novu investiciju u Veliškovcima, odnosno dogradnju prostorija i spremišta DVD-a Veliškovci u vrijednosti od oko 600.000 kuna za što će radovi uskoro započeti.

Vodstvo DVD-a Veliškovci uputilo je veliku zahvalu svima na finacijskoj podršci, a posebno Vatrogasnoj zajednici grada Belišća, Gradu Belišću, Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjskoj županiji i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content