Novosti|

U petak, 17. veljače 2017. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg, s početkom u 20 sati, gostuje Hrvatsko narodno kazalište Osijek – noćna scena, s dramom 260 DANA, autora Marijana Gubine, a u režiji Dražena Ferenčina.

Predstava je proizašla iz istoimene knjige sjećanja Marijana Gubine kroz iskustvo desetogodišnjaka i prikazuje preobražaj susjeda u gnjevne tamničare i mučitelje. Govori o obitelji koja na najmučnije načine spoznaje najmračnije strane ljudske prirode, ali poziva na oprost, snošljivost, miran i spokojan suživot na Zemlji koju ljudi tako često, prečesto pretvaraju u Pakao.

Igraju: Aljoša Čepl, Vjekoslav Janković, Tatjana Bertok-Zupković, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Zorislav Štark i Neven-Lucian Davidović.

Predstava 260 DANA je na 25. Marulićevim danima proglašena najboljom predstavom po mišljenju publike, a Ana Prolić je dobila Marula za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju.

Na 22. Festivalu glumca predstava je dobila nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini kao i Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini za 2015. godinu.

Ulaznice, po cijeni od 25 kn, možete rezervirati svakog radnog dana, u vremenu od 7 do 15 sati, na telefon Centra 533 – 274 ili putem Facebook profila Centra.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content