Novosti|

U srijedu, 27. veljače održana je 5. edukacija „Biti volonter“ u sklopu projekta „Šalji dalje“. Projekt „Šalji dalje“ provodi udruga Zvono, a usmjeren je razvoju volonterstva na području tri županije – Osječko – baranjske, Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske. Partneri na projektu su Grad Belišće, Udruga Slap, Udruga Jaglac, Srednja škola Marka Marulića Slatina i Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica.

Provedene edukacije „Biti volonter“ građanima pružaju priliku za upoznavanje s volonterstvom te s mogućnostima koje im nudi volontiranje. Do sada su provedene dvije edukacije u Belišću, jedna u Požegi, jedna u Slatini i jedna u Orahovici. Tijekom ožujka planira se provedba još jedne edukacije u Požegi.

Jedan od ciljeva projekta „Šalji dalje“ je i poticanje aktivizma kod mladih te poticanje i razvoj suradnje između organizacija civilnog društva, javnih ustanova i jedinica lokalne samouprave. Edukacijama o volonterstvu građani se potiču na uključivanje u volonterske aktivnosti u lokalnoj zajednici te im se na taj način pruža mogućnost aktivnog sudjelovanja u poticanju promjena u društvu.

Do sada je na edukacijama sudjelovalo gotovo 70 osoba, te su se tijekom edukacija upoznali s volonterstvom u Republici Hrvatskoj, zakonodavnim okvirom, mogućnostima volontiranja, Etičkim kodeksom te pojmovima kao što je inkluzivno volontiranje.

Edukacije provodi Volonterski centar Osijek, a sljedeća edukacija održat će se u Požegi, 27. ožujka 2019.

Projekt „Šalji dalje“ financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a projekt traje do 31. srpnja 2019.

 

 

Tekst: Tena Anić, mag.rehab.educ. 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content