Novosti|

U organizaciji Turističke zajednice grada Belišća 21. travnja 2012. održana je tradicionalna akcija pod nazivom „Volim Belišće, ali čisto“. Ovime smo se uključili u akciju Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja se provodi u sklopu globalnog pokreta Let s do it! i svjetske akcije World Cleanup 2012.

Akcija je započela u subotu u 10 sati ispred Ljetne pozornice u Belišću, s time da su neke institucije provodile akciju cijeli tjedan. Nakon uvodne riječi predsjednika gradskog vijeća Dinka Huisa, volonteri su krenuli na određene punktove, koji su bili osim u samom gradu Belišću, razvrstani i po prigradskim naseljima. Ukupno je bilo 3 divlje deponije na prostoru samog Grada, te dvije deponije u prigradskim naseljima. Osim navedenih deponija uređivale su se ulice, javne površine i sam centar Grada. Na samoj akciji je sudjelovalo oko 500 osoba koje su doprinijele tome da naš grad bude prikladno uređen i spreman za nadolazeću proslavu dana grada 1. svibnja, te ujedno i blagdana Sv. Josipa Radnika.

U akciji su sudjelovale slijedeće udruge i institucije: Centar mladih Belišće, Udruga za uzgoj i zaštitu malih životinja, Udruga romkinja „Kašmir“, Osnovna škola, Baraber Extreme Team, Hrvatsko planinarsko društvo Belišće, Judo klub Belišće, Zavičajna udruga Ličana „Vila Velebita“, DND Belišće, UŠR „Podravac“ Bistrinci, LD „Vepar“ Belišće, Udruga „Zvono“, Likovna udruga „Bel-art“, Kinološko društvo, Udruga invalida rada, DV „Maslačak“, Teniski klub Belišće, Stolnoteniski klub Belišće, Portal-Alfa, Radio klub Belišće, Udruga „Zdrav grad“, SD „Stjepan Petnjarić“, Amatersko kazalište, UŠR Belišće, Udruga „ZUM“, Udruga umirovljenika, Program javnih radova, UŠR „Virje“ Gat, Kombel d.o.o., Program “Pomoć u kući”, Mjesni odbori Belišća, Bistrinaca, Bocanjevaca i Veliškovaca, HDSSB Belišće, NK Belišće, Forum mladih SDP-a Belišće, DVD Veliškovci, RK Belišće i HDZ Belišće.

Organizator je obilazio sve navedene punktove i koordinirao rad volontera, kojima su podijeljena osvježavajuća pića i sendviči kako bi se nakon napornog rada mogli okrijepiti. Akcija je završila oko 13 sati kada su se svi sudionici vratili ispred Ljetne pozornice, gdje im je Organizator zahvalio, te dodijelio zahvalnice za sudjelovanje.

Glavni cilj akcije je ispunjen, a to je podizanje svijesti građana Hrvatske, pa tako i Belišća, o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada. Možemo biti ponosni što smo ovom akcijom osigurali svima nama čišću budućnost.

Turistička zajednica grada Belišća

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content