Novosti|

U srijedu, 23. ožujka 2022. godine, u Velikoj vijećnici Gradske uprave grada Belišća održana je 9. hitna sjednica Gradskog vijeća grada Belišća.

Neposredan povod sazivanja hitne sjednice bilo je usvajanje Odluke o davanju suglasnosti za izdavanje financijskog instrumenta osiguranja plaćanja u korist Republike Hrvatske.
Naime, zakonska je obveza Grada Belišća davanje suglasnosti za izdavanje financijskog instrumenta osiguranja plaćanja u korist Republike Hrvatske tvrtki Kombel d.o.o.

Tvrtka Kombel u postupku je ishođenja nove dozvole za gospodarenje otpadom. Prema novom Zakonu o gospodarenju otpadom i udovoljenjem uvjeta za izdavanje dozvole dužna je raspolagati financijskim jamstvom.
Kombel ima važeću dozvolu  do 4. mjeseca ove godine, a zahtjev za izdavanje nove podnesen  je u 10. mjesecu 2020. godine. U međuvremenu, izmijenili su se zakonski propisi te se kod dobivanja novih dozvola mora priložiti financijsko jamstvo, odnosno zadužnica. Financijsko jamstvo koje je potrebno za odlagalište otpada u Belišću iznosi 20.750.000,00 kuna u korist Republike Hrvatske, a na rok od 30 godina.

Članovi Gradskog vijeća grada Belišća usvojili su navedenu Odluku.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content