Novosti|

U ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine, održana je 41. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća na kojoj se raspravljalo o petnaest točaka Dnevnog reda, a među kojima su usvojene i druge izmjene i dopune Proračuna grada Belišća za 2024. godinu.

Vezano uz druge izmjene i dopune Proračuna grada Belišća za 2024., gradonačelnik Dinko Burić je obrazložio:

– Na kraju smo pola godine i, prema zakonu i propisima, trebamo ujednačiti sve pozicije u odnosu na plan koji smo imali kada smo ga donosili. U nekim stavkama neće biti potrebno potrošiti koliko smo predviđali, dok u nekim stavkama zbog nepredviđenih okolnosti imamo veće potrebe. Na temelju polugodišnjeg izvješća koje se treba donijeti do 31. srpnja bilo je bitno do 30. lipnja održati sjednicu kako bismo uravnotežili ono što znam da je trenutno realno u našem proračunu.

Na sjednici su, između ostaloga, vijećnici usvojili prve izmjene i dopune Financijskog plana Dječjeg vrtića Maslačak, Muzeja „Belišće“ i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće te izmjene i dopune Proračuna za 2024. godinu iz nadležnosti Upravnog odjela za društvene djelatnosti, kao i odluka o izmjenama i dopunama Programa upravljanja stanovima i stambenim objektima u vlasništvu Grada Belišća za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu. Uslijedile su i druge točke dnevnog reda te je usvojena odluka o prodaji nekretnine u vlasništvu Grada Belišća te Zaključak o dopuni Rješenja o osnivanju i imenovanju predsjednika i članova Komisije za zaštitu potrošača.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content