Novosti|

U četvrtak, 21. prosinca 2023. godine, u Velikoj  vijećnici Gradske uprave održana je 33. sjednica Gradskog vijeća, a glavna tema bila je vezana uz četvrti rebalans gradskog proračuna i odluku o njegovom izvršavanju za 2023. godinu. Planirani proračun za 2023. godinu iznosio je 23.668.060 eura, a jednoglasno usvojenim četvrtim rebalansom smanjen je za 8.812.315,94 eura te iznosi 14.855.744,06 eura.

-Radi se o usklađenju naših planova s onim što je najbliže realnom ostvarenju. Iz plana proračuna brišemo projekte za koje znamo da neće biti ostvareni u 2023., ali smo ih planirali u proračunu za 2024. godinu, u izjavi za medije rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, napomenuvši da će konačne brojke biti poznate 31. prosinca, na iz prethodnih godina imaju iskustvo pozitivnih iznenađenja na kraju godine.

Što se tiče točaka dnevnog reda, kojih je na ovoj sjednici bilo 18, gradonačelnik je pojasnio kako su one u duhu onoga što prethodi donošenju proračuna, radilo se o nekim odlukama od značaja za gradska trgovačka društva.

-Jedna od točaka, za koju se iskazala potreba je i naša pomoć tvrtki Hidrobel, od oko 21.500 eura, što će biti belišćanski udio u projektu FASEP, projektu vodoopskrbe i odvodnje Valpovo – Belišće, rekao je gradonačelnik Burić. Također, na sjednici je usvojena i odluka da se postojeća subvencija Kombelu, u iznosu od 198.500 eura, zbog povećane potrebe pretvori u kapitalnu pomoć.

Belišćanski su vijećnici usvojili i odluku o sporazumnom raskidu ugovora o osnivanju prava građenja i predugovora o kupoprodaji nekretnine s mađarskom firmom Royroyal D. d.o.o.. Ta se tvrtka prije gotovo tri godine obvezala u Gospodarskoj zoni „Kod pruge“ izgraditi pogon za preradu meda i proizvoda od meda. Krajem studenoga, mađarska je tvrtka izvijestila Grad Belišće da zbog cjelokupne situacije uzrokovane pandemijom te ratom u Ukrajini, ali i drugim poteškoćama, odustaje od gradnje, ujedno se odričući uplaćenog iznosa jamčevine. Grad Belišće će parcele ponuditi drugim zainteresiranim investitorima. Odlukom Gradskog vijeća, dio poslovnih prostora u poduzetničkom inkubatoru Polet d.o.o. služit će za potrebe Vlastitog pogona – Službe za organizaciju parkirališta i naplatu parkiranja, čije će se odluke primjenjivati od 1. ožujka 2024. godine. Uz izmjene i dopune programa vezanih uz djelovanje upravnih odjela za prostorno planiranje i gospodarstvo te komunalno stambene djelatnosti i uređenje naselja, prihvaćene su i odluke iz domene Upravnog odjela za društvene djelatnosti, vezane uz rad Dječjeg vrtića Maslačak, Centra za kulturu Sigmund Romberg, Gradske knjižnice i čitaonice i Muzeja Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content