Novosti|

U ponedjeljak, 13. siječnja 2020. godine, održana je 28. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, na čijem je dnevnom redu bilo osam točaka vezanih uz zakup poljoprivrednog zemljišta, program poticajnih mjera grada Belišća za razvoj gospodarstva, program poticajnih socijalno-demografskih mjera, usklađivanje Statuta grada Belišća sa zakonskim izmjenama te imenovanje rudine u Bistrincima.

Izjavu za medije nakon sjednice dala je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, koja je naglasila kako je, unatoč kratkom trajanju, i ova sjednica bila efikasna te su na njoj usvojene tri važne stvari.

-Radi se o usvajanju programa poticajnih mjera za gospodarstvo. Tih mjera ima 15 i tiču se različitih područja, poput poljoprivrede i poticanja izgradnje gospodarskih objekata i slično. Također, tu su i 23 mjere socijalno-demografskog karaktera. Ukupno je to nešto više od osam milijuna kuna predviđeno za različite mjere o kojima je već bilo riječi na prijašnjim sjednicama Gradskog vijeća, rekla je zamjenica gradonačelnika, pojasnivši da se to odnosi, primjerice, na financiranje rada Dječjeg vrtića „Maslačak“ koji je za sve korisnike besplatan, na topli obrok koji Belišće zajedno s Osječko– baranjskom županijom financira za osnovnoškolce, na gradski i međugradski prijevoz, na projekt „Zalogaj“ za srednjoškolce te za stipendije za sve belišćanske studente.

-Na ovoj je sjednici usvojena i odluka o odabiru najpovoljnijih ponuđača za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Čim je povjerenstvo donijelo prijedlog odluke, odmah smo to stavili na dnevni red, kako bi se odluka mogla uputiti u daljnju proceduru u nadležno Ministarstvo i županijski odjel, te kako bi, u konačnici, krajnji korisnici što prije mogli dobiti ugovore i koristiti zemljište, rekla je zamjenica gradonačelnika, dodavši kako se radi o oko 71 hektar poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, a koje se nalazi na području Grada Belišća.

Sve je te odluke, potvrdila je zamjenica gradonačelnika Vučković, važno donijeti na vrijeme i usvojiti   kako bi bile od koristi za sve stanovnike Belišća i prigradskih naselja.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content