Novosti|

Prema riječima gradonačelnika Dinka Burića, razlog sazivanja 13. izvanredne sjednice Gradskog vijeća grada Belišća, koja je održana u petak, 19. kolovoza, prije svega je potreba usvajanja prijedloga izmjena i dopuna Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u Dječjem vrtiću Maslačak, a okupljanje vijećnika iskorišteno je i kako bi se raspravila odluka o prihvaćanju ponude Privredne banke Zagreb za obračunsko objedinjeno vođenje računa- Notional Cash Pooling za izmjenu rokova korištenja i povrata prekoračenja po transakcijskom računu i izmjenu uvjeta korištenja za članove Cash Poola.

-Uskoro ćemo raspisati dodatni poziv za upis u Dječji vrtić Maslačak, jer su neki roditelji odustali od zahtjeva za upis djece. U međuvremenu se izmijenio i Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju, te je potrebno uskladiti Pravilnik o upisu u DV Maslačak, rekao je belišćanski gradonačelnik Dinko Burić.

U dokumentu o kojem je izvijestila tajnica DV Maslačak Belišće, navode se izmjene Pravilnika, od kojih ističemo kako prednost pri upisu imaju djeca koja do 1. travnja tekuće godine navrše četiri godine života. Navedeni su i bodovi koji se ostvaruju po određenim kriterijima, način i uvjeti upisa djece s poteškoćama u razvoju i kroničnim bolestima, te djece koja žive u iznimno teškim socijalnim i zdravstvenim prilikama. Vrtića mora osigurati ostvarivanje programa predškole za svu djecu u godini prije polaska u osnovnu školu, kao i za djecu koja su ostvarila pravo odgode upisa u prvi razred, a koja nisu uključena u redoviti program predškolskog odgoja i obrazovanja. Uz ostale izmjene, navodi se i kako se upisi u vrtić mogu provoditi elektroničkim putem, a ova odluka stupa na snagu prvi dan nakon objave na oglasnoj ploči Dječjeg vrtića Maslačak Belišće.

Na 13. izvanrednoj sjednici, Gradsko vijeće grada Belišća prihvatilo je ponudu PBZ-a za Cash Pool od 27. srpnja 2022. godine vezano za izmjenu rokova korištenja i povrata prekoračenja te izmjenu uvjeta korištenja u Cash Poolu. Za Grad Belišće produljuje se prekoračenje od deset milijuna kuna na dodatnih godinu dana – za korištenje do 29. rujna 2023., a za povrat do 30. rujna 2023. godine. Pod istim uvjetima i s istim rokovima Kombelu i Hidrobelu se produljuje prekoračenje od milijun kuna svakom poduzeću.

-Vrijeme je godišnjih odmora, a iako smo imali još vremena za donijeti  ovu odluku, dobro je da smo to učinili sada, kako bi tijela PBZ-a početkom rujna mogla pripremiti potrebne dokumente te u drugoj polovici mjeseca rujna očekujemo njihovu odluku, rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, dodajući kako se ništa ne mijenja u odnosu na postojeće uvjete.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content