Novosti|

U  petak, 10. studenog 2017. održana je 1. Redovna izvještajno-izborna sjednica Skupštine Udruge HVIDR-a  Belišća.

Skupština je održana u nazočnosti brojnih članova udruge HVIDR-a Belišće te člana Suda časti HVIDR-a RH i Predsjednika Nadzornog odbora HVIDR-a Osječko-baranjske županije Zlatka Plazibata, člana Glavnog HVIDR-a RH i Predsjednika Zajednice udruga HVIDR-a Osječko-baranjske županije Damira Varaždinca, Predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije Damira Buljevića, Predsjednika udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Osječko-baranjske županije Josipa Rupića, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Belišća i Valpovštine i počasnih članova Udruge HVIDR-a Belišće Vlade Maltara i dr. Zdenka Salajića te predstavnika lokalne samouprave, dogradonačelnika grada Belišća Domagoja Varžića, načelnika P.P. Belišće Zdravka Mandića i predstavnika medija u prostorijama Gradske vijećnice grada Belišća.

Skupština koju je otvorio Predsjednik udruge HVIDR-a Belišće Pavo Milekić otpočela je intoniranjem Himne, a potom je minutom šutnje odana počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i članovima udruge HVIDR-a Belišće.

Tom prigodom, Milekić se u ime udruge HVIDR-e Belišće i svoje osobno ime zahvalio  svima onima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji i provedbi aktivnosti i Projekata udruge u razdoblju od 2013./17. godine, a posebno članovima Predsjedništva, Nadzornog odbora i Suda časti te svim aktivnim članovima Udruge koji su svojim marljivim i nesebičnim radom doprinijeli da Udruga HVIDR-a Belišće danas bude primjer jedne uspješne Udruge, unatoč brojnim teškoćama s kojima se udruga suočavala od svog osnutka 2013. godine do danas.

Potom je podnio izvješće o radu udruge za mandatno razdoblje i plan rada za 2018. godinu iz kojeg je vidljiv kontinuitet rada i realizacija niza aktivnosti i projekata vezano za promicanje, razvitak i unapređenje socijalne i pravne zaštite ratnih vojnih invalida te promicanje vrijednosti Domovinskog rata i njegovih žrtava.

Program rada udruge za 2018. godinu odnosi se na promicanje vrijednosti Domovinskog rata, rješavanje socijalnih, pravnih i zdravstvenih problema članova udruge, stjecanje novih znanja i vještina, briga o zapošljavanju djece HRVI, humanitarne aktivnosti, obilježavanje značajnih obljetnica i datuma, osiguravanje sredstava za rad, sport i rekreacija, kulturno-zabavne aktivnosti, te suradnja s ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i invalida grada Belišća, Valpovštine, Osječko-baranjske županije i RH.

Jednoglasnom odlukom nazočnih 1. Redovne Izvještajno-izborne Skupštine izabrani su:

Za predsjednika Udruge HVIDR-a Belišće izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, umirovljeni bojnik HV-a, PAVO MILEKIĆ iz Belišća;

Za dopredsjednika Udruge izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, DRAGOMIR ŠIMIĆ iz Belišća;

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, IVICA VIDOŠIĆ iz Valpova.

Za predsjednika Suda časti izabran je hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, ZVONKO ŠPOLJARIĆ iz Valpova.

Po završetku rada Skupštine novoizabrani Predsjednik Udruge HVIDR-a Belišće Pavo Milekić se u ime izabranih zahvalio na ukazanom povjerenju i dodao da će izabrani članovi tijela udruge u vremenu koje je pred nama to povjerenje i opravdati.

Ovim riječima zaključen je rad 1. Redovne Izvještajno-izborne Skupštine HVIDR-a Belišće.

Sjednica Skupštine završila je u 19.30 sati nakon čega su se članovi udruge i gosti nastavili družiti uz prigodan domjenak organiziran u prostorijama Udruge.

Tekst: Pavo Milekić, predsjednik HVIDR-e Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content