Novosti|

Grad Belišće je, osim kao grad papira, oduvijek poznat i kao grad sporta, zbog generacija Belišćana koji su svojim sportskim uspjesima pronosili ime Belišća diljem domovine, ali i cijeloga svijeta. Upravo su ti uspjesi na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima jedan od razloga što je Belišće 2017. godine ponijelo titulu Europskog grada sporta, a samo godinu dana kasnije, 2018. bilo i dio Europske regije sporta Slavonija i Baranja. Odlični rezultati naših sportaša nastavljeni su i ove godine, a to je razlog što je danas (23. svibnja) za njih organiziran prijem u maloj gradskoj vijećnici, gdje ih je ugostio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić. On je istaknuo kako Belišće, iako još nismo stigli niti do polovine kalendarske godine, ima prvake Hrvatske u četiri različita sporta.

-Tu su naši košarkaši koji su igrali kvalifikacije za 1. ligu – nisu u tome uspjeli, ali su osvojili A2 ligu i već su godinama u vrhu košarkaškog sporta u Hrvatskoj. Imamo prvake Hrvatske u apsolutnoj i kategoriji do 76 kilograma u powerliftingu. Tu je i naš mladi sugrađanin Fran Sinković koji je postao kadetski prvak Hrvatske u streljaštvu. Malonogometni klub gluhih Belišće je osvojio prvenstvo Hrvatske, a mnogi članovi igraju za reprezentaciju Hrvatske i u malom i u velikom nogometu, ponosno je zamjenik gradonačelnika nabrajao uspjehe belišćanskih sportaša.

Koliko Grad Belišće vodi brigu i podupire sport, govori i činjenica kako je u gradskom proračunu za ovu godinu osigurano nešto više od 2.200.000 kuna, koji preko Zajednice sportskih udruga grada Belišća idu za razvoj sporta i redovne aktivnosti belišćanskih sportaša.

Čestitke na dosadašnjim uspjesima, ali i želje za nastavkom ostvarivanja vrhunskih rezultata, belišćanskim sportašima je uputio Milan Zamaklar, predsjednik ZŠU grada Belišća, koji je posebno istaknuo rad s mladima.

-Uspjesi mladih sportaša i uspjesi u različitim sportovima pokazuju da Zajednica sportskih udruga grada Belišća ulaže u ravnomjeran razvoj svih sportova, rekao je Zamaklar, istaknuvši  upravo kao primjer Frana Sinkovića i njegov uspjeh u kadetskoj konkurenciji među mladim strijelcima. Istaknuo je tu i primjer belišćanskih košarkaša, odnosno ekipe koja je sad osvojila A2 ligu, a  koja je stasala u mlađim selekcijama Košarkaškog kluba Belišće. Nije zaboravio još jednom spomenuti niti uspjehe Powerlifting kluba unatoč tome što postoje svega tri godine.

I zamjenik gradonačelnika Varžić i predsjednik ZŠU grada Belišća Zamaklar, s posebnim su ponosom govorili o uspjesima naših sportaša s invaliditetom – o Malonogometnom klubu gluhih Belišće, čiji članovi koji su dio reprezentacije, nadolazećeg vikenda putuju u Grčku na Europsko prvenstvo.

Vrijedi još jednom spomenuti da su u prvih pet mjeseci ove godine vrhunske rezultate i titule prvaka Hrvatske osvojili dakle Fran Sinković iz Streljačkog društva Belišće, koji je na prijemu bio u pratnji trenera Saše Brezovca, bio je ondje i Ivan Schoblocher iz Powerlifting kluba Belišće (Robert Klanjšček je bio spriječen obvezama), seniorsku ekipu Košarkaškog kluba Belišće predvodili su član Uprave kluba Željko Živković i tajnik Dean Stubičan, dok je delegaciju malonogometnog kluba gluhih predvodio Ivica Vidaković.

Tekst: Monika Đogaš
Foto: Tin Lacković/Zaim Saljiji

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content