Novosti|

Udruga Zvono ove je godine organizirala peti Forest art festival koji se održao 13. i 14. rujna  na Citadeli, kampu udruge Zvono. Tijekom festivala sudionici su imali priliku vidjeti brojne radionice i iskušati se u zanimljivim aktivnostima. Mladi su se umjetnici družili, kreirali i svoje vrijeme, znanja i vještine prenosili na druge kroz radionice koje su pripremili.

Festival je započeo u petak u 18 sati koncertom Juraja Jurline i Josipe, nakon čega je uslijedio šumski pub kviz koji je organizirao i vodio Dinko Župan. U kvizu je sudjelovalo mnogo ekipa, a nagradu je odnijela Karašicka Republika.

U subotu su sudionici imali priliku sudjelovati u Katarininoj radionici izrade lutaka od kukurozovine i Barbarinoj radionici bojanja prirodnim bojama, koje su posebno oduševile najmlađe posjetitelje. Mnogi su se okušali i u plesu na svili umjetnice Zorane Farkaš te u radionici gađanja lukom i strijelom koju je vodila Streličarska udruga „Knez Domagoj“ iz Donjeg Miholjca. Kiparska kolonija pobrinula se da okoliš Citadele dodatno urede svojim umjetničkim djelima napravljenim isključivo od prirodnih materijala. Željka Fuderer Levak je oslikala mnogobrojne cekere te majice koji su posjetitelji donijeli. Mira Anić je poučavala sudionike heklanju u Hekleraj cafeu, dok su se sudionici u Forest cafeu mogli osvježiti izvrsnim ledenim kavama koje je pravio Petar Alošinac. Udruga kotličara Belišće se pobrinula da nitko ne ostane gladan te su svi posjetitelji mogli kušati izvrstan paprikaš. Uz mnogobrojne radionice, udruga Zvono je na svom vašaru ponudila na prodaju svoje proizvode, a Lucija Galić je predstavila svoju kolekciju nakita Stay Clay. Dnevni je program bio upotpunjen nastupima lokalnih glazbenika- DJ Mefa i Gradske bitange, a posjetitelje je posebno oduševio Guitar Jam Session, u koji su se mogli uključiti svi i odsvirati nešto. Večernji je program obilježio nastup osječke glazbenice Aklee Neon.

Ove je godine cijela lokalna zajednica podržala organizaciju Forest art festivala. Posebna zahvala ide našim vrijednim volonterima koji su dali veliki doprinos svojim volonterskim angažmanom, pomoći oko organizacije, izrade dekoracija, fotografiranjem, prijevozom, kuhanjem, čišćenjem i sudjelovanjem u svim radionicama.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i podršci te zahvalu upućujemo Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak na novčanoj potpori za organizaciju Forest art festivala.

Tena Anić 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content