Novosti|

Ovogodišnje 41. Rombergove glazbene večeri, manifestacije posvećene jednom od najpoznatijih skladatelja glazbe za mjuzikle, operete i filmove prve polovine 20. stoljeća, Sigmundu Rombergu, nastavile su se u petak, 10. studenog 2017. godine, koncertom “Zlatni dečki električnih nota”. Već četvrti put za redom, zlatni dečki električnih nota, ljubitelji glazbe koji su dali svoj veliki doprinos glazbenoj tradiciji našeg grada i okolice, prvi električni sastavi s našeg područja koji su djelovali prije pedesetak godina te svirali najpoznatije domaće i strane hitove, ponovno su održali koncert koji je izazivao veliki interes i pobrao mnoge simpatije.

U programu su nastupili VIS “Talasi” iz Valpova u sastavu Željko Mogoroš-Ser solo gitara, Stjepan Adžić-Pišta ritam gitara, Zdravko Sudar-Kejt bas gitara, Krunoslav Ižaković bubnjevi i Zvonimir Iveković vokal. “Talasi” su prvi vokalno-instrumentalni sastav električnih gitara na Valpovštini koji je osnovao Željko Mogoroš, koji je od starih radio aparata sam napravio dvije električne gitare i dva pojačala, a prvi veći nastup imali su 1964. godine.

Prvi put koncertu “Zlatni dečki električnih nota” pridružio se i VIS “Ptice” iz Belišća u kojem su izvođači bili Stjepan Berak-Stevica vokal, Josip Miler-Cvaj ritam gitara (obojica iz originalnog sastava), Livio Berak gitara, Zvonimir Iveković gitara, Željko Čorba bas gitara, Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi i Stjepan Pavoković-Stiv udaraljke. Ovaj sastav osnovan je 1966. godine, nastupali su s s repertoarom poznatih stranih i domaćih sastava, a imali su i nekoliko autorskih skladbi autora Josipa Milera i Antuna Ercegovca.

Grupa “San” Valpovo nastala je iz VIS-a “Valko” početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Osim obrada i prepjeva tada najpoznatijih glazbenih hitova, imali su i desetak autorskih pjesama, te nekoliko studijskih i demo uradaka. Nastupili su u sastavu Zlatko Ivošević gitara, Pavo Tudik vokal i gitara, Krunoslav Majer bas gitara, Davor Horvat orgulje, Krunoslav Ižaković bubnjevi i Zvonimir Slamek udaraljke.

Osim VIS-a “Ptice”, prvi put u program se uključio i Zvonimir Slamek, svestrani glazbenik iz Bizovca koji je osnovao VIS “Breze” te dugi niz godina svirao u sastavu s dvojicom braće i kolegama. Izveo je nekoliko skladbi uz pratnju prijatelja i kolega.

Domaćini događanja, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće, nastupao je u sastavu Zvonimir Iveković gitara i vokal, Željko Čorba bas gitara, Livio Berak gitara, Stjepan Jambrović – Štef bubnjevi, Adalbert Gyerek -Bela truba, Stjepan Pavoković udaraljke i Nenad Mikić vokal. Zabavni orkestar AK Belišće osnovan je godine 1959. na inicijativu tadašnjeg Upravnog odbora Amaterskog kazališta, a prvi voditelj bio je maestro Antun Lulić, koji je ujedno svirao i klavir.

Na kraju ovog atraktivnog i zabavnog programa svi izvođači izveli su popularnu pjesmu “Pretty woman” što je brojna publika s oduševljenjem prihvatila. Program je vodila djelatnica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina.

41. Rombergove glazbene večeri nastavljaju se sljedećeg petka, 17. studenog 2017. godine, u 20 sati koncertom Džentlmena i Stjepana Jeršeka Štefa pod nazivom “Pjesma i tambure”. Ulaznice po cijeni od 25 kuna možete rezervirati na telefon Centra za kulturu Sigmund Romberg 533-274 od 7 do 15 sati, na mail centar.romberg@gmail.com ili službenu Facebook stranicu Centra.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content