Novosti|

Uoči blagdana Božića, u četvrtak, 19. prosinca 2019. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg održan je glazbeno-scenski program za djecu “Dolove i brijeg zabijelio je snijeg” koji su, marljivo i nadahnuti božićnim duhom, pripremali djelatnici Centra za kulturu Sigmund Romberg i članovi Amaterskog kazališta Belišće.

Programu su nazočili brojni zainteresirani posjetitelji, kao i članovi Amaterskog kazališta, a svojim prisustvom program je uveličala i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković.

Radosne i dirljive božićne pjesme izveo je Zabavni orkestar Amaterskog kazališta pod vodstvom Zvonimira Ivekovića. Uz Zvonimira, u orkestru su svirali Željko Čorba, Davor Novaković, Stjepan Jambrović i Adalbert Gyerek Bela. Solisti, koji su prekrasnim glasovima i odličnim nastupima raspjevali i rasplesali posjetitelje, bili su Ana Šikić, Andreja Kristić, Zvonimir Iveković, te po prvi put Tena Novaković i David Grgić, koji nisu nimalo zaostajali za svojim starijim i iskusnim kolegama. Uz Zabavni orkestar, za glazbeni dio programa bio je zadužen i Tamburaški orkestar Amaterskog kazališta, ponovno osnovan ove godine pod vodstvom Dominika Špoljarića. Dečki su otvorili program prigodnim božićnim instrumentalom te pjesmom Rockin around the Christmas tree koju je otpjevala Višnja Mihaljević.

Neizostavnog lika svake božićne priče – Djeda Božićnjaka, odigrao je Vladimir Paulić. Kroz cijeli program vodili su Djedovi pomagači – vilenjaci Domagoj Berečić i Domagoj Lovošević, te patuljak Dorian Vicić, koji su duhovitim dosjetkama i zanimljivim plesnim pokretima obogatili program. A posebno rasplesane bile su i članice Dječje dramske skupine pod vodstvom profesorice Ljiljane Silađi koje su prigodnom koreografijom upotpunile pjesmu “Pahuljice padajte”. Idejno rješenje i realizaciju scenografije, koja je ocrtavala čarobnu zimsku i božićnu idilu, odradili su djelatnici Centra za kulturu.

Provevši sve posjetitelje kroz božićnu čaroliju u kazalištu, vjerujemo da su još jednom i djeca i odrasli iz našeg Centra za kulturu otišli bogatiji za jedno novo i drago iskustvo. Tijekom cijele godine trudili smo se našoj vjernoj publici i zaljubljenicima u kazalište donijeti raznolike i zanimljive sadržaje, odmak od svakodnevnog i omogućiti im proširivanje vidika. Sretan Božić, uspješnu Novu godinu i još mnogo predivnih susreta u kazalištu svima žele djelatnici Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Tea Glavica, mag.prim.educ., ravnateljica CK Sigmund Romberg
Foto: Darko Jančikić, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content