Novosti|

U četvrtak, 19. listopada 2017. g. u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg održan je program posvećen prvom glazbenom voditelju Amaterskog kazališta Belišće Antunu Luliću, uz nazoćnost članova njegove obitelji. U prijepodnevnim satima ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer, djelatnica Centra Tea Kozina i tajnica Ak Belišće Ana Šikić položile su cvijeće i zapalile svijeću na njegovom grobu na gradskom groblju u Valpovu.

Antun Lulić umro je 1990. godine, a punih 30 godina bio je aktivan u glazbenom životu Belišća i cijele Valpovštine. Na desetu godišnjicu njegove smrti, 2000. godine, Amatersko kazalište započelo je s održavanjem programa njemu u spomen. Antun Lulić ostavio je neizbrisiv trag u glazbenom i kulturnom životu grada Belišća, a ovom manifestacijom nastoji se taj trag sačuvati od zaborava.

U ugodnom ambijentu, uz pratnju Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta u sastavu: Zvonimir Iveković, solo gitara, vokal i voditelj orkestra, Željko Čorba, bas gitara, Davor Novaković, klavir i klavijature, Stjepan Jambrović- Štef, bubnjevi, Stjepan Pavoković, udaraljke i Adalbert Gyerek na trubi, nastupili su solisti: Ana Šikić, Nenad Mikić, Valentina Gyerek i Vjekoslav Pavlović, Meri Andraković, Andreja Kristić i Ivana Belcar. Gosti programa bili su Tomica Jergović s harmonikom, kantautor Zlatko Krznarić s usnom harmonikom i gitarom, i Tamburaški orkestar Glazbene škole Valpovo – Belišće pri OŠ Matije Petra Katančića Valpovo, čiji je voditelj i dirigent Hrvoje Nemec. Solisti i gosti predstavili su raznoliki repertoar, a svaki od njih oduševio je i dirnuo publiku.

Izvođačima i publici prigodnim i dirljivim riječima obratio se i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, a program je vodila ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content