Novosti|

Udruga “Zvono” i Turistička zajednica grada Belišća i ove su godine organizirale Festival bundeva.

Ova  velika jesenska manifestacija započela je u petak, 6. listopada, u kasnim poslijedpodnevnim satima u središtu Belišća, rezbarenjem bundeva te prigodnim glazbenim programom za koji je bio zadužen Juraj Jurlina. Iako je bilo dosta hladno, to nije omelo posjetitelje da se uključe u ovu aktivnost, izraze svoju kreativnost rezbareći bundeve, koje su potom postavljene na fontanu na belišćanskom trgu, uživaju u performansu art klauna iz Rijeke te kušaju juhu od bundeva i palačinke iz Palačinkarnice Zvona.

Festival bundeva, 11. po redu, je nastavljen u subotu, 7. listopada, sajmom na Trgu Ante Starčevića u Belišću, na kojem je sudjelovalo pedesetak izlagača, koji su posjetiteljima prezentirali domaće proizvode – hranu i piće, zimnicu, pića i slastice od bundeve, bučina ulja, ljekovito i začinsko bilje, prirodnu kozmetiku te ostale proizvode od prirodnih materijala i svega drugoga povezanog s očuvanjem tradicije i tradicijskih zanata. Bili su ondje i ulični svirači iz Glazbene škole Valpovo – Belišće, Kafić na otvorenom, djeca su mogla crtati jesenske motive, jahati na poniju, voziti se eko – vrtuljkom, kušati kruh s plotne, te delicije Kotličara i drugih koji su se potrudili pripremiti domaća jela.

Festival bundeva se organizira u svrhu promoviranja socijalnog poduzetništva, kućne radinosti, održivog razvoja i socijalne kohezije.

Tekst: Monika Đogaš (Gradski radio Belišće)
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content