Novosti|

U četvrtak, 30. studenoga 2023. godine, obilježena je 32. obljetnica pogibije hrvatskih vitezova, pripadnika 107. brigade HV-a Pave Horvata, Marka Pavlovića, Darka Drevenšeka i Damira Banovića, koji su dali svoje živote u obrani Domovine.

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća, upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave.

Položivši vijence i zapalivši svijeće, pijetet i zahvalu poginulim braniteljima, u ime grada Belišća odala je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, predstavnici UHDDR-a Belišće, HVIDRE Belišće, Udruge umirovljenika policije branitelja Valpovštine, načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić sa zamjenikom Nikolom Pepićem i članovi obitelji poginulih.

Nakon polaganja vijenaca i molitve, u crkvi sv. Stjepana u Bistrincima održana je misa za poginule Pavu, Marka, Darka i Damira, ali i za sve poginule i stradale u Domovinskom ratu. Misu je predvodio fra Mirko Mišković iz Župe sv. Josipa Radnika.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content