Novosti|

Već je dobro poznato kako se u Belišću na sve strane radi na obnovi postojeće i izgradnji nove infrastrukture i objekata. Neki od tih projekata su i obnova bivše zgrade Gradske uprave i zgrade policije.

Radovi na obnovi bivše zgrade Gradske uprave izvrsno napreduju. U obnovljeni prostor uselit će se Glazbena škola, i to već ove školske godine. Na ovom objektu u isto vrijeme izvode se tri projekta, od kojih dva sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a treći projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira vanjsku obnove zgrade (novo krovište, stolarija i obnova pročelja) te poboljšanje energetske učinkovitosti (učinkovita unutarnja rasvjeta i vlastiti sustav grijanja). Navedene radove izvodi tvrtka Montemont iz Osijeka. Treći projekt odnosi se na unutarnje uređenje zgrade kojim će se osigurati prikladan prostor za potrebe Glazbene škole. Navedene poslove obavlja tvrtka Zitex, a odvijaju se usporedno s ostalim radovima. Važno je napomenuti kako će u obnovljenoj zgradi Glazbene škole biti prostora i za plesnu školu.

U tijeku je i realizacija projekta energetske obnove zgrade u kojoj je smještena Policijska postaja i Gradski radio Belišće. Projekt također sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. U sklopu ovog projekta izmijenit će se krovište, ugraditi nova stolarija i sustav grijanja te obnoviti pročelje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content