Novosti|

U subotu, 22. kolovoza 2015. godine, svečano je otvoreno novo društveno odredište u Belišću – Kazališna kavana.
Kavana, koju vode Dragan i Milica Milec, započela je s radom u sklopu novootvorenog Centra za kulturu Sigmund Romberg te će u koordinaciji s programom Centra zasigurno doprinijeti kulturnom i društvenom životu grada.

Svečani program započeo je Belišćanskim maršem u izvedbi Zvonimira Ivekovića, nakon čega se prisutnima obratio Dragan Milec. Izrazio je zadovoljstvo zbog velikog interesa i podrške projektu otvorenja kavane te zahvalio Gradu Belišću na pozitivnom stavu i potpunoj potpori. Naglasio je kako Grad vode ljudi koji promišljaju budućnost. Otvorenje Kazališne kavane po njemu je prvorazredni kulturno-društveni događaj te se nada kako će kavana biti sjedište kulturnog života gdje će svatko biti dobrodošao. Najavio je različite kulturne i zabavne sadržaje, a sve u koordinaciji s Centrom za kulturu. Program se nastavio izvedbom još jedne skladbe Sigmunda Romberga koju je na gitari odsvirao i otpjevao Zvonimir Iveković.

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić potom se prisjetio svih osoba koje su obilježile kulturni život Belišća te izrazio zadovoljstvo jer je Gradska uprava uspjela ostvariti cilj obnove Doma kulture u sklopu čega se i otvorila Kazališna kavana. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u ostvarenju navedenog te riječ predao dožupanu Draganu Vulinu.
Dožupan Vulin čestitao je svima koji su vrijedno radili kako bi se osiguralo ovakvo mjesto u gradu te naglasio da Belišćani mogu biti ponosni na svoj grad jer ga vode izuzetno sposobni i marljivi ljudi. Nakon što je svečano otvorio kavanu, dožupan je zajedno sa zamjenikom gradonačelnika i Milicom Milec simbolično prerezao tortu nakon čega se druženje nastavilo uz domjenak i glazbeni program Musicman benda.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content