Novosti|

U srijedu, 30. studenoga 2022. godine, obilježena je 31. obljetnica pogibije hrvatskih vitezova, pripadnika 107. brigade HV-a, Pave Horvata, Marka Pavlovića, Darka Dervenšeka i Damira Banovića, koji su dali svoje živote u obrani Domovine.

Tom prigodom,  u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća, upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade HV-a na lijevoj obali Drave.

Polažući vijence i zapalivši svijeće, pijetet i zahvalu poginulim braniteljima odali su pročelnik Ureda gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, gradonačelnik grada Valpova Matko Šutalo, predstavnici UHDDR-a Belišće, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine, Udruge udovica Valpovo-Belišće, Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podružnica Belišće, HVIDRE Valpovo, načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić sa zamjenikom Nikolom Pepićem.

Nakon polaganja vijenaca i molitve, u crkvi sv. Stjepana u Bistrincima održana je misa za poginule Pavu, Marka, Darka i Damira, ali i za sve poginule i stradale u Domovinskom ratu. Misi je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, a misu je predvodio fra Mirko Mišković iz Župe sv. Josipa Radnika.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content