Novosti|

U četvrtak, 30. studenoga 2017. godine obilježena je 26. obljetnica  pogibija hrvatskih vitezova i branitelja Pave Horvata, Marka Pavlovića, Darka Dervenšeka i Damira Banovića, a u organizaciji gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Belišća. Tom prigodom upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade HV-a, na lijevoj obali Drave.

Počast i zahvalu za četvero poginulih branitelja odali su predstavnici grada Belišća na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem, udruge iz Domovinskog rata s područja Valpovštine, predstavnici Policijske postaje Belišće na čelu s načelnikom Zdravkom Mandićem te članovi obitelji i građani.

Misa zadušnica za poginule Pavu, Marka, Darka i Damira, ali i za sve poginule i stradale u Domovinskom ratu održana je u crkvi sv. Stjepana u Bistrincima. Misu je predvodio belišćanski župnik fra Branko Janjić, a nazočili su joj je i gradonačelnik Belišća Dinko Burić te gradonačelnik Valpova Matko Šutalo.

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content