Grad za mlade, Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće intenzivno osmišljava i organizira aktivnosti kojima će tijekom 2021. godine isticati važnost čitanja. Tako je u petak, 26. veljače, obilježila Svjetski dan pričanja bajki.

Knjižničarke Vlasta Putar i Dijana Milišić-Zečević ponovno su pozvale mališane i odgojiteljice iz Dječjeg vrtića Maslačak Belišće da dođu u Knjižnicu i zajedno s njima prigodno obilježe taj značajni datum. Ovom prilikom posjetili su ih mališani vrtićke skupine Limači sa svojim odgojiteljicama Sandrom Glasovac, Katarinom Potolovec i asistenticom Mijom Nenadić. Zajedničkim dogovorom odlučili su prvo pročitati izmijenjene verzije bajki Crvenkapica i Vuk i tri praščića koje je napisao poznati engleski autor i ilustrator dječjih slikovnica Steve Smallman. Njegove slikovnice pod nazivom Tko je dobar, a tko ne, Crvenkapice? i Tri praščića i prehlađeni vuk na jednostavniji i zabavniji način poručuju djeci edukativne pouke o sigurnosti i oprezu s neznancima te što je potrebno činiti kako bi se spriječilo širenje zaraznih klica.

Nakon čitanja slikovnica vrtićarci su ispričali dobro znane klasične inačice tih bajki, a potom su zanimljivim usporedbama komentirali pročitane i ispričane verzije iznoseći vrlo pametne zaključke o poukama koje te bajke poručuju.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content