Novosti|

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama u petak je obilježila Svjetski dan mentalnog zdravlja. Ovaj se dan u svijetu obilježava 10. listopada s ciljem podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja za život svakog pojedinca u svrhu postizanja zdravog društva. Mentalno zdravlje jednako je važno kako sa odrasle tako i za djecu i mlade.

Stoga su članice udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama odredile ove godine približiti važnost ove teme učenicima osmih razreda osnovne škole. U knjižnici OŠ Ivana Kukuljevića Belišće u petak su održale interaktivno predavnje za sve učenike osmih razreda pod nazivom “Catch me if I fall”.

Učenici su bili u prilici saznati što je mentalno zdravlje, što utječe na njegovo narušavanje, što mogu poduzeti da bi se osjećali bolje i kako pružiti podršku prijatelju.

U predavanju je naglašeno povjerenje, prijateljstvo i otvorenost u međusobnoj komunikaciji koja pomaže održati mentalno zdravlje adolescenata i mladih koji prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji oboljevaju od depresije u omjeru 4-8% te podjednako zahvaća kako djevojčice tako i dječake.

Predavanje je održano u sklopu projekta “Podrška u zajednici – modul 2” sufinanciranim od Grada Belišća.

Vanesa Šerić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content