Novosti|

Međunarodni dan žena, 8. ožujka i ove je godine u Belišću obilježen glazbenim zabavnim programom u organizaciji Grada Belišća i Centra za kulturu Sigmund Romberg, a u izvedbi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće i solista u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Uz Zabavni orkestar AK Belišće, u sastavu Zvonimir Iveković, Stjepan Jambrović, Željko Čorba, Davor Novaković i Marko Glavica, kao solisti nastupili su Lana Loknar, Marin Bulić, Viktorija Bašić, Ivan Matić, Višnja Mihaljević, Ana Šikić, Adalbert Gyerek Bela na trubi, Marko Glavica, MPD BelAmi pod vodstvom Aleksandre Čeliković Cvidrak, Sandra Stubičan, Andreja Kristić te u duetu Aleksandra Čeliković Cvidrak i Zvonimir Iveković. Svi oni svojom su glazbom i izvedbama ženama čestitali njihov dan. U čast hrvatskim glazbenim divama u belišćanskoj dvorani čule su se poznate pjesme Josipe Lisac, Zorice Kondže, Gabi Novak, Nine Badrić i drugih, a muški dio izvođača posvetio je ženama nekoliko pjesama čije naslove i tekstove krase ženska imena.

Kroz zanimljiv glazbeni program prepunu dvoranu osebujnim i životnim pričama o pripadnicama ženskog spola te muško-ženskim odnosima, koje je za ovu prigodu pripremio Marko Glavica, vodili su simpatični  i duhoviti Saša Piškorjanac i Dorian Vicić.

U ime Grada Belišća gošćama se obratila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković koja je na ulasku u dvoranu svaku ženu darivala prigodnim crvenim karanfilom. Zamjenica gradonačelnika odala je svim majkama, suprugama, sestrama, bakama, prijateljicama veliko priznanje te iskazala kao ih treba poštivati  svakoga dana.

Nakon glazbenog dijela programa u Centru za kulturu, program obilježavanja Međunarodnog dana žena nastavio se u Domu umirovljenika, gdje je u organizaciji Grada Belišća pripremljen domjenak uz glazbu tamburaškog sastava Kočije.

 

 

Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content