Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće aktivno je započela mjesec svibanj održavši zanimljivu kreativnu radionicu za osnovnoškolce odmah u ponedjeljak, 2. svibnja 2022. godine. Bila je to radionica organizirana povodom obilježavanja Međunarodnog dana Harryja Pottera koji se već godinama 2. svibnja obilježava diljem svijeta, a Knjižnica Belišće ove ga je godine obilježila po prvi put.

Harry Potter je megapopularni književni serijal od sedam nastavaka britanske spisateljice J. K. Rowling koji je dobio i svoju uspješnu filmsku ekranizaciju. Knjige o mladom čarobnjaku Harryju jedne su od najčitanijih i najprodavanijih ikada u povijesti pa ne čudi činjenica da ih vole i čitaju sve generacije. Upravo zbog toga obožavatelji Harryja Pottera posvetili su jedan cijeli dan u godini veličanju svog najdražeg književnog junaka.

Kako bi i belišćanski Harryjevi fanovi dobili priliku obilježiti dan najslavnijeg čarobnjaka, Knjižica je organizirala zabavnu kreativnu radionicu za mlađu populaciju fanova koju je vodila Dolores Andraković, novinarka Gradskog radija Belišće. Ona je kreativnim osnovnoškolcima pokazala kako obične grafitne olovke pretvoriti u čarobne štapiće koristeći se silikonskim ljepilom, perlicama različitih oblika i veličina, raznobojnim akrilnim bojama te svjetlucavim glitterima. Uz čarobne štapiće, pravili su i neuhvatljivu zlatnu zvrčku koja donosi najviše bodova u igranju Metloboja, poznatog čarobnjačkog sporta. Za izradu zvrčke trebale su im Ferrero Rocher čokoladice na koje su lijepili bijeli hamer papir u obliku krila. Svi su uspješno napravili svoje čarobne predmete i pri tome su se odlično zabavili pa će im sa sigurnošću ovogodišnji Međunarodni dan Harryja Pottera ostati u lijepom sjećanju.

Tekst i fotografije: Dijana Milišić-Zečević (Gradska knjižnica i čitaonica Belišće)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content