Novosti|

Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka. Ujedno, toga se datuma obilježava i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Tim su povodom, Stožer civilne zaštite grada Belišća i ostale službe sastavnice civilne zaštite organizirale prigodni program.

U zgradi Gradske uprave grada Belišća održana je Svečana sjednica Stožera civilne zaštite grada Belišća i službi sustava. Nakon sjednice uslijedilo je postrojavanje članova postrojbe i drugih pripadnika belišćanske Civilne zaštite, koje je pozdravio načelnik Stožera Domagoj Varžić te je održana prezentacija rada i opreme službi. Obilježavanju je nazočila i zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković.

Čestitajući Međunarodni dan civilne zaštite i nacionalni Dan civilne zaštite, načelnik Stožera Domagoj Varžić svim je vrijednim djelatnicima i pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite zahvalio na doprinosu i radu.

U predvorju belišćanske Gradske uprave svoj rad i opremu prezentirali su Područni ured civilne zaštite Osijek, predstavnici Vatrogasne zajednice grada Belišća, članovi Radio kluba Belišće, članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Osijek, službenici Policijske postaje Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo.

Prezentaciji rada i opreme navedenih službi prisustvovala su i djeca iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ te učenici iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Svaka služba na zanimljiv je način predstavila svoj rad i djelovanje što je uvelike zainteresiralo djecu.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content