Novosti|

Grad Belišće već je tradicionalno obilježio Međunarodni dan civilne zaštite 1. ožujka 2016. godine, a tim je povodom organizirana i sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje grada Belišća.

Cjelokupni program održao se ispred i u zgradi Gradske uprave u Belišću te su sudjelovale sve redovne službe sustava zaštite i spašavanja: Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Vatrogasna zajednica grada Belišća, HGSS-Stanica Osijek, Policijska postaja Belišće, Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo i Radioklub Belišće.

Prezentaciji rada i opreme navedenih službi prisustovala su djeca iz Dječjeg vrtića „Maslačak“ te učenici iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Svaka služba na zanimljiv je način predstavila svoj rad i djelovanje što je uvelike zainteresiralo djecu.

Na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje usvojen je Plan razvoja sustava civilne zaštite za 2016. godinu s financijskim projekcijama za 2016., 2017. i 2018. godinu. Predstavnici službi osvrnuli su se na dosadašnji rad te naglasili dobru međusobnu suradnju. Nakon što se donesu provedbeni propisi u skladu s novim zakonom, ove godine izradit će se novi planski dokumenti, ustrojiti potrebna tijela kao i staviti u funkciju vatrogasni operativni centar kao centralno mjesto za osposobljavanje pripadnika civilne zaštite.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content