Novosti|

U novouređenom Centru za kulturu Sigmund Romberg danas je svečano obilježen Europski dan jezika. Pred punom dvoranom, program su izveli učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće te Područne škole Veliškovci, a manifestaciju su marljivo pripremali učenici, učitelji, nastavnici, ali i roditelji.

U ime organizatora, nazočne je pozdravio ravnatelj Osnovne škole Ivana Kukuljevića Darko Kovač, a priredbu je svojom nazočnošću uveličao i rumunjski veleposlanik.

Učenici od prvog do osmog razreda obilježili su raznolikost europskih jezika i kulture pjesmom, plesom, recitacijama, igrokazom i video uratcima, ukazavši pritom i na velik značaj znanja nekoliko jezika zbog konkurentnosti na europskom tržištu rada. Svoj doprinos obilježavanju dali su i Dječji vrtić Maslačak te Udruga Zvono.

Manifestacija, koja je dobila veliku podršku Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća i Centra za kulturu Sigmund Romberg, nastavila se u Osnovnoj školi gdje su u nekoliko tematskih učionica prikazana obilježja te gastro-specijaliteti nekoliko europskih zemalja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content