Novosti|

 

Knjižničarke Gradske knjižnice i čitaonice Belišće organizirale su u srijedu, 26. veljače 2020., zanimljivu aktivnost za djecu iz Dječjeg vrtića Maslačak Belišće. Taj datum posvećen je pričanju bajki, legendi i priča za djecu. Upravo su zato u prijepodnevnim satima toga dana Knjižnicu posjetili Kikići, polaznici mješovite vrtićke skupine, u pratnji svoje odgojiteljice Dragice Jančikić kako bi s knjižničarkom Dijanom Milišić-Zečević obilježili taj posebni dan.

Čim su se udobno smjestili, maleni vrtićarci ispričali su Crvenkapicu, poznatu bajku braće Grimm, i pokazali knjižničarki koliko su vješti pripovjedači. Uz to su pokazali i koliko je neizmjerna njihova mašta, jer su vrlo slikovito izmijenili kraj Crvenkapice i završili poznatu bajku na svoj način.

Nakon toga su im odgojiteljica Dragica i knjižničarka Dijana zajedno pročitale jednu novu slikovnicu koju dosad nisu čitali, a Kikići su pozorno pratili priču. Potom su svi skupa razgovarali o pročitanoj slikovnici. Njihova razmišljanja o temi i poukama slikovnice bila su izrazito mudra i s lakoćom su povezali likove i radnju slikovnice sa stvarnim događajima kojima svakodnevno svjedoče. To ukazuje na činjenicu da su djeca svjesna svoje okoline i svega što se u njoj događa pa je izuzetno važno osigurati im sretnu, zdravu i sigurnu okolinu.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće  
Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Dragica Jančikić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content